Nyíregyháza

2022.06.30. 15:35

Könyvbe foglalt Zrínyi-tanév

Több mint kétszáz oldalas, tartalmilag is színes évkönyvet adott ki a nyíregyházi középiskola.

Fotó: PUSZTASA

Dekoratív, igényes, olvasmányos kalendáriumot vehet a kezébe az az olvasó, aki hozzájuthat a Nyíregyházi Zrínyi Ilona Gimnázium és Kollégium különleges évkönyvéhez. Minden érettségiző megkapta a kiadványt emlék gyanánt. De ez nem egy szimpla tárgy: hosszasan el lehet időzni vele, hiszen sok érdekes írás, információ, fotó található benne.

– A covid szorongásokkal teli, kényszerű tétlenséggel töltött hónapjai után vegyes érzésekkel kezdtük a 2021/2022-es tanévet. A jelenléti oktatás némi derűre adott okot, de a virológusok nem hagytak kétséget, hogy jönnek majd újabb hullámok. Küzdöttünk a hetente szigorodó protokoll betartásával, az oltottsági jelentésekkel, a helyettesítésekkel és a karantén-határozatokkal – idézte fel a múlt őszt Huszárné Kádár Ibolya, az intézmény rutinos, szakmailag elkötelezett vezetője, aki a tanévzárón is közhelyektől mentes, szívhez szóló beszédével hatott a jelenlévőkre. – Élményekben gazdag tanévünk volt! Az iskola kapuinak jelképes megnyitása számtalan olyan találkozásra adott alkalmat, amely egyszerre volt kellemes és hasznos. Újra lehettek meghitt, szép ünnepeink, melyek az online világból a valós térbe kerültek. Azok a bizonyos szürke hétköznapok is felüdülést hoztak, hiszen élettel telt meg a hónapokig némaságba dermedt nappalink. Az együtt végzett munka valódi örömforrássá, élménnyé vált. Ezért jár a köszönet az iskolai élet valamennyi szereplőjének a programjaink ötletességéért és a megvalósítás minőségéért!

A Példaképeink, büszkeségeink fejezetben bemutatják Kovácsné Győri Gabriellát, a Vietórisz József-díj kitüntetettjét, az Inczédy György Életmű-díjas Máté Zoltánt, a József Attila-díjas dr. Ködöböcz Gábort, a nyelvzseni diákot, Kovács Kevint, a roppant tehetséges Barnóth Lilit, Barkóczi Eszter Máriát, Zsigó Zsálya Boglárkát, Nagy Evelint és Laskai Íriszt. Felidézik a pályaorientációs projektnapot, a tehetséggondozó pályázatokat, a Pénz7-et, a Digitális Témahetet, a Kutatók Éjszakáját, a látványos vendégjárást, a közösségi élményeket, a nagy utazásokat, a rengeteg sportsikert. Ez tipikusan az az évkönyv, amit a gyakori belelapozással, elmélyedéssel nem szabad porosodni hagyni. A Zrínyinek sikerült maradandót alkotnia e téren is.
 

Borítókép: Pusztai Sándor

Címkék#Zrínyi

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában