Vásárosnamény

2022.06.16. 09:51

Vásárosnaményban adták át a Jó Ember díjat

Az önzetlen segítségért, szolgálatért kapta a díjat.

dr. Szöllősy Tibor

A díjazott, dr. Nagy Natália egyetemi docens

Fotó: A szerző archívuma

A Beregi Múzeum dísztermében adták át az idei Jó Ember díjat múlt hétvégén. A vendégeket Varga János igazgató köszöntötte, majd a díj alapítója, L. Csépányi Katalin újságíró elmesélte az elismerést adományozó alapítvány történetét, visszaidézte a névadó, a fiatalon elhunyt médiaszakember, Káplár László pályáját, szellemiségét, és részletesen ismertette a jelölés és a díj odaítélésének feltételeit. 

A szervezet tizennyolcadik alkalommal adta át a kitüntetést, amit minden évben olyasvalaki kaphat meg, aki példamutatóan helytáll munkájában, életvitelében, önzetlen és eredményes társadalmi tevékenységet folytat. Az eddigi díjazottak között volt pedagógus, szociális munkás, művész, sportoló az anyaországból, Erdélyből és a Felvidékről. 

Az idén dr. Nagy Natália, az Ungvári Állami Egyetem filológiai tanszékének docense kapta a Judit Hagner szobrászművész által készített Jó Ember díjat, ami egy hófehér márványlapba erősített, dolgos, parolára nyújtott kéz. A szakember meghatódva vette át az elismerést, s megjegyezte: a díj mindazokat illeti, akik jelen időben, önzetlenül szolgálják a társadalmat és segítik a háború elől menekülőket. 

dr. Szöllősy Tibor 
 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában