Nyíregyháza

2022.08.29. 17:01

Határidő előtt készülnek el a belvárosi utak

Három „Sz” kezdőbetűs utca újulhat meg, a negyedik „Sz” betűs pedig tavaszra lesz kész.

Dr. Rákóczi Ildikó és dr. Kovács Ferenc a hétfői, Szent István utcai helyszíni bejáráson

Fotó: Dodó Ferenc

A Szent István napi programsorozatnak vége, viszont ünnepnap volt a hétfő a hasonló nevű közterületen élők számára. Helyszíni bejáráson győződött meg dr. Kovács Ferenc polgármester és dr. Rákóczi Ildikó önkormányzati képviselő arról, hogy a műszaki átadás-átvétel zavartalan, a határidő előtt birtokba vehették a közlekedők a felújított útszakaszt a megyeszékhely frekventált részén.

– A szerződés szerint szeptember második felére kellett volna elkészülniük a kivitelezőknek itt – mutatott körbe a Szent István és a Nádor utcai csomópontnál dr. Kovács Ferenc. – Az volt a kérésünk, hogy lehetőleg a tanévkezdésre újra járható legyen a felújított útszakasz, és ennek maximálisan eleget is tettek. Okoszebra szolgálja a közlekedésbiztonságot a gimnázium és az óvoda között.
Dr. Rákóczi Ildikó hozzáfűzte:

– Ez Nyíregyházának egy jelentős, forgalmas útszakasza, ráfért a felújítás. Átalakult a gyalogosok és a kerékpárosok áthaladása, sőt, a vakokra és a gyengénlátókra is gondoltak a kivitelezők. Még rendezettebb lett a környezet, komfortosabb körülmények között élhetnek a lakosok.    
Dr. Kovács Ferenc összegzéséből kiderült, hogy a Szent István utcán a műszaki átadás-átvétel tart, a Széchenyi és a Szarvas utcán szeptember közepéig tartanak a hátralévő munkálatok. A Széchenyi utca felújítása egy konkrét projekt új eleme. Mivel a jó gazdálkodás révén maradványösszeg keletkezett, ezt erre fordították.

A Kertvárosban folyamatban a Szélsőbokori út teljes hosszának (1547 m) a felújítása, ez 2023 májusára készülhet el.

KM

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában