Nyíregyháza

2022.08.23. 16:53

Ukrajnából menekítették a Nyíregyházi Állatpark új oroszlánját

Először egy ungvári család fogadta be az állatot.

- Újabb mentett állat érkezett a háború sújtotta Ukrajnából a Nyíregyházi Állatparkba. A kelet-ukrajnai Melitopol állatkertjéből menekítettek ki kárpátaljai és kelet-ukrajnai magánszemélyek egy 9 hetes nőstény kis oroszlánt. Az állatot először egy lelkes állatvédő ungvári család fogadta be, de világossá vált számukra, hogy ez hosszútávon nem lesz megoldás az állat számára, így megkeresték állatparkunkat – tájékoztatta lapunkat Révészné Petró Zsuzsa.

- A SóstóZoo munkatársai kedden a hatóságok segítségével a határ mellett átvették az állatot,  ami az általános állatorvosi vizsgálat, s a vakcinázás után a park egyik, nagymacska nevelésben tapasztalt állatgondozójának otthonába került, hiszen eddig is emberek nevelték. A kölyök fő tápláléka egy ideig még a tejpótló tápszer lesz, de hamarosan megkezdődik az átszokatása a szilárd takarmányra is. A jelenleg 6 kilós nagymacskát fokozatosan fogjuk visszavadítani és végső célunk az, hogy parkunk oroszlánfalkájának teljes jogú tagja legyen - tette hozzá az állatpark osztályvezetője.

Fotók: Nyíregyházi Állatpark
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában