LMP

2022.08.10. 13:44

Zöld fordulatot akar az ellenzék

– Közös programmal készül az ellenzék a klímaválság megfékezésére, melynek az LMP is részese. Tiltakozunk a fakivágás megkönnyítése ellen, és szeretnénk megoldásokat kidolgozni és javasolni a kormánynak – mondta Pápai László, a párt megyei elnöke a szerdai, Nyíregyházán tartott sajtótájékoztatóján.

Kanász-Nagy Máté, az LMP társelnöke arról számolt be, az energia- és klímaválságot nem a fakivágás megkönnyítésével kell megoldani, helyette zöld megoldásokra van szükség. Vissza kell vonni a rendeletet, melynek érdekében az Alkotmánybírósághoz fordultunk, és egy petíciót is indítottunk, amit már mintegy 30 ezren írtak alá. A zöld fordulat részeként le kell állítani a Paks2 beruházást, országos szigetelési program elindítására van szükség, hiszen Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében is sok ingatlant kellene szigetelni. Engedélyezni kell a szélenergiát, továbbá klímabérletet is bevezetnénk. Ennek értelmében egyetlen bérlet vásárlásával minden közösségi közlekedési eszközt használhatnának az emberek. 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában