Szabolcs-Szatmár-Bereg

2022.11.16. 07:00

Időközi választás lesz két községben

Benken polgármestert, Nyírpilisen polgármestert és testületet is választ a lakosság.

Fotó: Illusztráció: Shutterstock

Időközi választást rendeznek december 11-én megyénk két településén, Benken és Nyírpilisen. Benken lemondott a polgármester, a munkaviszonya augusztus 31-ével megszűnt, azóta megbízott polgármesterként az alpolgármester vezeti a település mindennapi életét. A polgármesteri tisztségért három jelölt várja majd a szavazópolgárok voksait: Halász Bertalan Zoltán, Dancs Ákos, Pólyán Csaba.

Nyírpilisen feloszlatta magát a képviselő-testület, így a polgármester személye mellett négy önkormányzati képviselőt is kell választaniuk a szavazásra jogosult állampolgároknak. A polgármesteri tisztségért három jelölt indul – Beri Márk, Buzás Jánosné, Szarka György –, a négy képviselői helyért pedig tizennégy egyéni listás jelölt indul a december 11-i választáson: Balczó Elemér, Baráth Károlyné, Beri József, Beri Karolina, Beri Zsolt, Berki István, Csiki László, Dudás Pál, Kiss Ágnes, Kozák Györgyné, Lakatos Erik, Márton Annamária, Nagy János, Turgyán Rudolf. 

KM

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában