Nyíregyháza

2022.11.14. 14:21

Oroszlános kezdeményezés a virtuális bál

Online támogatói estet szervez az Első Nyíregyházi Lions Club.

Fotó: Gazdag Mihály

Tizenkilencre lapot húzott az Első Nyíregyházi Lions Club. A 19. jótékonysági bál után immár második alkalommal döntöttek az online támogatói est mellett, amelyet pénteken 18 órától rendeznek meg. Aki támogatójegyet vásárol, nemes célt szolgál, és nyerhet is a tombolasorsoláson.  

Fotós: Gazdag Mihály

– Két éve a pandémia idején már rendeztünk virtuális bált az online térben, ami országos szinten is az újdonság erejével hatott. Ezúttal a bevételt teljes egészében az eddig is támogatott rászorulók – többek között a Jósa András Oktatókórház, a különböző szociális, oktatási intézmények, Covid-árvák, vakok és gyengénlátók, kulturális szervezetek – támogatására használjuk fel – mondta dr. Chrabák László, az Első Nyíregyházi Lions Club elnöke a hétfői sajtótájékoztatón, amelynek a Vásárhelyi László Alapfokú Művészeti Iskola Bethlen Gábor utcai helyisége adott otthont. A támogatói estet az érdeklődők, valamint a támogatói jegyet vásárlók a  www.facebook.com/nyiregyhazalions oldalon tekinthetik meg.

Fotós: Gazdag Mihály

A Lions Clubs International nemzetközi szinten működő jószolgálati szervezetet Melvin Jones alapította 1917-ben az Egyesült Államokban. Melvin Jones egy sikeres tőzsdei ügynök, valamint a Chicagói Üzleti Kör titkára volt. Azt vallotta: sokkal sikeresebb lehetsz a saját üzleti vállalkozásodban, ha elkezded mások önzetlen segítését, és ezt a segítő karitatív támogatást egy szervezeten belül valósítod meg. Dallasban elfogadták, hogy az oroszlán legyen a klub jelképe, valamint azokat az alapelveket, amelyek a mai napig érvényesek. Közös a jelszavuk mindenhol a világon: We Serve, vagyis Szolgálunk.

LTL

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában