Nyíregyháza

2022.12.12. 09:50

Madárkarácsony a Sóstói-erdőben

Madárkalács-készítésre és madárgyűrűzésre várják szombaton a természet barátait az erdei tornapályán.

Az E-misszió Egyesület december 17-én, szombaton 9.30-tól várja mindazokat, akik a karácsonyi készülődést megosztanák a nyíregyházi Sóstói-erdő madaraival. A közös madárkalács-készítés és madárgyűrűzés az erdei tornapályán körülbelül 12.30-ig tart - tájékoztatta szerkesztőségünket dr. Szigetvári Csaba, az egyesület programkoordinátora.

A madárkarácsony során a résztvevők megismerhetik a téli madáretetés alapvető tudnivalóit, és az etető leggyakoribb vendégeivel pedig közvetlen közelről találkozhatnak. Az ünnepi alkalomra faggyúból és különféle magokból készülő, karácsonyi hangulatú formákba öntött madárkalács készül, amely nem csupán a télen gyakran éhező kismadarakat segíti, de a kert dísze is lehet ebben az időszakban.

A program része a madárgyűrűzés is: Petrilláné Bartha Enikő ornitológus szakember, a Pál Miklós Erdészeti Erdei Iskola vezetőjének segítségével közvetlen közelről megismerkedhetünk az etetőre járó madarakkal.

A madárkalács-készítéshez alapvető anyagokat az egyesület biztosítja, de hogy finomabb, tartalmasabb, változatosabb és szebb legyen a madárcsemege, aki tud, hozzon magával faggyút, hájat, nyers olajos (napraforgó, dió) és apró szemes (köles, lenmag, mák) magokat, aszalt gyümölcsöket (mazsola), süteményformát, fenyőtobozt, fél narancs kiszárított héját.

További információkkal Szigetvári Csaba szolgál a 20/512-3311 telefonon vagy a [email protected] e-mail-címen.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában