Nyíregyháza

2023.01.01. 13:47

Hét kiválóságból egy a topon

A legkiválóbbak között láttuk viszont a Várda-Drink Zrt. pálinkáit.

A december elején lezárult Nemzeti Pálinkakiválóság Programra 16 pálinkaház összesen 103 tétellel nevezett. A számok is azt mutatják, hogy a pandémia, majd az orosz–ukrán háború okozta nehéz gazdasági helyzet ellenére is egyre népszerűbb a program a kereskedelmi főzdék körében. A szakmai zsűri véleménye alapján végül a 2022. évi Nemzeti Pálinkakiválóság Programba nevezett termékek közül 13 pálinkaház 67 tétele kapott minősítést. Ebből 49 tétel Pálinkakiválóság és 18 tétel TOP Pálinkakiválóság minősítést ért el.

Ikonikus főzde

Az Agrárminisztérium Pálinkája címet 2022-ben a Lunczer Pálinkaház fürtösmeggy-pálinkája kapta. Különdíjban részesült az Agárdi Pálinkafőzde, mely az összesen nevezhető 9 tételével a legjobb eredményt érte el, illetve a Márton Pálinkafőzde, melynek muskotályos szilvapálinkája a bevezetett 100 pontos bírálati rendszerben egyedül érte el a 100 pontos maximumot.
A TOP Pálinkakiválóság minősítést kapott tételek között üdvözölhettük a kisvárdai ikonikus főzdénk, a Várda-Drink Zrt. termékét, az exkluzív tölgyfa hordóban érlelt szatmári szilvapálinkát.
A Pálinkakiválóság minősítést elnyert tételek között találjuk a Várda Distillery hat másik termékét: Exclusive Besztercei Szilva Pálinka, Exc­lusive Ágyas Barack Pálinka, Exclusive Birs Pálinka, Exclusive Irsai Olivér Szőlő Pálinka, Exclusive Jonathán Almapálinka, Kulacs Vilmoskörte Pálinka. 

GB

Borítókép: Pál Tibor, a Várda-Drink Zrt. vezérigazgatója  és Csobolya Attila főzőmester | Fotó: Várda-Drink Zrt.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában