Érpatak

2023.01.29. 08:30

Nem telik el nap a Kelet nélkül

Több évtizede hűséges olvasónk, lapunkkal követi nyomon a világ eseményeit.

KM

A 90 esztendős Éliás László több évtizede hűséges olvasónk | Fotó: a család archívuma

A napokban ünnepelte kilencvenedik születésnapját Éliás László. Érpatak legidősebb férfi lakója 1933. január 24-én nagy családba született a községben,  édesapját fiatalon elvesztette, ezért korán munkát kellett vállalnia.

Élete során több helyen is megfordult, előbb a fővárosban munka mellett szakmát szerzett, majd dolgozott az Országos Talajjavító és Talajvédelmi Vállalatnál Szabolcsban és Borsodban egyaránt. Ezt követően géplakatos volt Tégláson, a Hajdúsági Iparműveknél. A Hajdú-Bihar Megyei Állatforgalmi és Húsipari Vállalat árukísérőjeként ment nyugdíjba a 33 évvel ezelőtt. Huszonnégy évesen nősült, és élete párjával, Szendi Erzsébettel már a 66. házassági évükben járnak. Két gyermekük született, fiukat tragikus hirtelenséggel vesztették el lassan tíz éve.

Az utóbbi években Laci bácsi egészségi állapota megromlott, már nem tud olyan aktívan ténykedni, de feleségére mindig számíthat. A nagyvilág és a község életéről, híreiről a családja mellett a televízióból és a Kelet-Magyarországból értesül. Évtizedek óta lapunk hűséges előfizetője és lelkes olvasója.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában