Csenger

2023.01.14. 11:00

Utak újultak meg Csengerben

KM

Kovács Sándor országgyűlési képviselő, Forján Zsolt polgármester és Hajzer Gábor, a kivitelező KE-VÍZ 21. Zrt részéről | Fotó: Kákos Dávid

Felújított utakat adtak át pénteken Csengerben. A Terület- és településfejlesztési Operatív Program pályázatán nyert az önkormányzat, ennek keretében lett korszerűbb a Nagykárolyi utca és a Csengerbe bevezető két útszakasz: Pátyod irányából (a körforgalomtól), illetve Szamosangyalos irányából. Ennek köszönhetően kényelmesebbé, komfortosabbá és biztonságosabbá válik a közlekedés. 

Az átadáson Forján Zsolt polgármester köszöntője után a térség országgyűlési képviselője, Kovács Sándor méltatta a beruházás jelentőségét. A csengeri önkormányzat az utóbbi hónapokban 2,6 milliárd forint összegnek megfelelő fejlesztési forrásban részesült. Ebből többek között az új, a városközpontot elkerülő út építését, több belterületi út felújítását, új kerékpárút elkészítését, a régi TSZ-iroda és a Honvéd utcai óvoda épületének teljes felújítását végezhetik el. 

Ezeken a beruházásokon kívül jelenleg is épül egy új üzemcsarnok az ipari park területén, melyet a későbbiekben bővíteni kíván az önkormányzat azért, hogy az új befektetők részére minden körülmény adott legyen munkahelyteremtő beruházások odatelepítéséhez.

 

Címkék#csenger

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában