Nyíregyháza

2023.02.08. 15:01

MNB-ösztöndíjasok az egyetemen

Okleveleket adtak át a kiválósági ösztöndíjas hallgatóknak.

LTL

A Nyíregyházi Egyetem négy közgazdászhallgatója ünnepélyes keretek között vehetett át oklevelet szerdán. Az MNB Kiválósági Ösztöndíjprogramjában tíz hónapon keresztül havi 50 ezer forint ösztöndíj illeti őket.

– A Magyar Nemzeti Bank élen jár a fenntartható közgazdaságtan biztosításában. Az új tudást az egyetemünknek kell közvetítenie. Az MNB komoly segítséget nyújt a gyors, folyamatos alkalmazkodásban. Elismerésre méltó a kezdeményezésük, ami a térség általános edukációját szolgálja és pozitív az üzenete – mondta dr. Szabó György rektor.

Hatodik alkalommal hirdették meg a Kiválósági Ösztöndíjprogramját, melyben azokat a kiemelkedő hallgatókat támogatják, akik magyar és idegen nyelvű gazdaságtudományi alap- és mesterképzési szakon tanulnak. A programban érintett huszonnégy felsőoktatási intézmény egyike a Nyíregyházi Egyetem.

– A mai oklevélátadás egy jeles ünnepnap az életünkben. Kiválóságaink díjazása bizonyítja, hogy a Magyar Nemzeti Bank olyan lehetőségeket is kinyitott előttük, amiket korábban nem érhettek el. Az ösztöndíj egyszerre motiváló és visszaigazoló erővel bír – tette hozzá Kósáné dr. Bilanics Ágnes oktatási rektorhelyettese.

– A Nyíregyházi Egyetem egy gondoskodó, esélyteremtő intézmény, számos együttműködő partnerrel segítjük a hallgatókat, ilyen például a Magyar Nemzeti Bank is – jelentette ki Halkóné dr. Rudolf Éva kancellár.

– Az elismerés nem csak a tanulmányi eredményemnek, hanem a közösségépítésért elvégzett munkámnak is szólt. Nagy hasznát vettem az ösztöndíjnak – közölte Mulik Bianka.

– Gazdálkodási és menedzsment szakosként a vállalkozási szakirányt választottam. Jólesett, hogy ilyen módon is elismerték a teljesítményemet – említette Kőrössy László Imre.

Az ünnepélyes oklevélátadón jelen volt még dr. Magyar Zoltán intézetigazgató (Gazdálkodástudományi Intézet, NyE) és Vargáné dr. Bosnyák Ildikó MNB kapcsolattartó,  az ösztöndíjat elnyert hallgatók közül még Kiss-Bányai Bianka és Révész Ákos is oklevelet vehetett át.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában