Kelet-retró

2023.02.05. 08:00

Országos rekord a nyíregyházi sörfejtő versenyen

Felidézzük, miről írt a Kelet-Magyarország 60 éve ezen a napon.

Illusztráció: Shutterstock

1963. február 5., kedd

Országos rekord a nyíregyházi sörfejtő versenyen

Utolsókat szisszen a prés, kattan a stopperóra. 4238 üveg 2 óra alatt! Országos rekord! A nyíregyházi Csizmarik-brigád nagyszerű teljesítménye ez, a most folyó országos sörfejtő versenyen. Nyolc brigád küzd a Szocialista brigád címért. Győriek, esztergomiak, egriek, szarvasiak, szegediek, váciak és székesfehérváriak versenyeznek a kétezer/órás kapacitású sörfejtő gépek mellett. Az elmúlt héten Zalaegerszegen rendeztek ugyanilyen versenyt, az ország másik nyolc brigádjával. 

A nyíregyházi versenyen jobbak az eredmények, mint Zalaegerszegen. Tegnap reggel hét órakor a nyíregyházi Csizmarik György brigádja állt a gépekhez. Ez a brigád nyerte meg a tavalyi sörfejtő versenyt, és tegnap is bebizonyították jó felkészültségüket. Délben azonban új eredmény született a versenyen: a székesfehérváriak 14 üveggel többet fejtettek, és ezzel új országos rekordot állítottak fel. 

Langel Dezső elvtárs, az Országos Söripari Vállalat osztályvezetője elmondta, a verseny célja az, hogy az ország különböző részeiből megjelent brigádok kicseréljék tapasztalataikat és tanúságot tegyenek precíz munkájukról. A kétezer/óra kapacitású gépeken dolgozó brigádok fejtőversenyének értékelése ma este lesz. Az értékelésnél a technológiai fegyelem, a higiénia és a selejt mértéke dönt. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában