Kelet-retró

2023.02.08. 16:00

Sífelvonó a kabalási pályán

Felidézzük, miről írt a Kelet-Magyarország évtizedekkel ezelőtt ezen a napon.

Illusztáció: Shutterstock

1983. február 8., kedd

Sífelvonó a kabalási pályán

Épül a kabalási szabadidőközpont: tavaly mintegy 1,7 millió forint értékű munkával alakították, szépítették. Ebből az összegből 800 ezer volt a társadalmi munka, s ez bizonyítja, hogy a nyíregyházi üzemek, vállalatok, intézmények, a lakosság szívesen áldoz egy ilyen jellegű létesítményre. 

Megépült Kabalásra a vízvezeték is. Ennek a költsége félmillió forint volt. A vezetéket Nyírpazonyból építették meg. Költségeit a Nyírpazony-Orosi Vízműtársulat fedezte. Mintegy 310 ezer forintba került a kabalási szabadidőközpont körülkerítése, amelyet a városi tanács az Együtt Nyíregyházáért mozgalom számlájára befolyt összegből fedezett. A munkát az erdőgazdaság dolgozói végezték el. Elkészült a sí- és a szánkópálya földmunkája és megépült a parkoló is. 

Ez évben egyes szociális létesítmények, öltözők, illemhelyek, vízhálózat megépítését tervezik. Elkészül néhány sportlétesítmény is. Szó volt sífelvonó építéséről, amely megépítéséhez a város a nyíregyházi vasipari üzemek segítségére számít. Várhatóan 1983 végén már megrendezhetik Kabaláson az első síversenyt is.

1993. február 8., hétfő

Betegsége miatt ölte meg a feleségét a nyírcsászári szeméttelepen

A Szabolcs Megyei Rendőr-főkapitányság eljárást indított egy 42 éves nyírkátai lakos ellen, mert pénteken Nyírcsászáriban a szeméttelepen, a délutáni órákban 38 éves feleségét, nyírkátai lakost - annak betegsége miatt - egy dróthuzallal megfojtotta, húsvillával több alkalommal mellbe szúrta, majd a húsvillával öngyilkosságot követett el.

Mindketten a helyszínen meghaltak. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában