Pet Kupa

2023.03.26. 15:24

Az ifjakat is bevonják a folyótisztításba

A folyókat világszerte szennyezés fenyegeti, ezért a Pet Kupa tagjai elhatározták, a már hagyománynak számító akcióik mellett. az évtizedes tapasztalataikra építve, a fiatalokkal fognak össze vizeink védelmében. Új rendezvényeket indítanak el, s ezek egyike a július 1-je és 6-a között megrendezendő Ifjúsági PET Kupa, vagyis az IPK.

Forrás: szon.hu

Fotó: Mate Janos

 

Az idén a szervezet támogatóinak köszönhetően lehetőség nyílik arra, hogy a fiatalabb generációt is bevonják e nemes küzdelembe. Az IPK résztvevőinek szállását, étkezését és az eszközök bérlését is biztosítja a PET Kupa, így az iskoláknak a teljes program ingyenes – tette közzé a civil szervezet a közösségi oldalán.

Kifejtették: az IPK-ra 15–20 év közötti diákokból (8 fő/csapat) és kísérő pedagógusokból (1 fő/csapat) álló csapatok jelentkezését várják, akiknek a vízre szállás előtt a szárazon kell bizonyítaniuk. Egy három fordulós online vetélkedőt követően a diákok közelebb kerülnek a Tiszához. A lexikális tudáson kívül a legénység kreativitására és motivációjára is kíváncsiak a szervezők.

A legjobban teljesítő 12 csapat kap lehetőséget arra, hogy díjmentesen részt vegyen a Tisza-tavon megrendezendő versenyen. A nevezési határidő április 5-e.

 

Címkék#PET kupa

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában