Szabolcs-Szatmár-Bereg

2023.03.26. 16:06

Meg kell újítani a meghatalmazást

Közel tizenötezer vármegyei gazdálkodót érinthet ez a változás.

Fotó: Lang Róbert

A megújítás különösen azokra a gazdákra igaz, akik nem rendelkeznek ügyfélkapuval – hívja fel a figyelmet lapunkon keresztül a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegyei Igazgatósága.
Az egységes kérelmek több mint 70 százalékát, megközelítőleg tizenötezer kérelmet a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara falugazdászainak közreműködésével nyújtják be a gazdálkodók vármegyénkben.
Az idén a jogszabályi változások és az elektronikus közigazgatási rendszer fejlesztése miatt meg kell újítani az ehhez szükséges meghatalmazásokat: ezzel ugyanis a NAK továbbra is segíthet majd az agrártámogatások lehívásában a gazdálkodóknak, az elektronikus kapcsolattartásnak köszönhetően pedig gyorsabb lehet a kifizetés.

Új e-mail cím

- Ahhoz, hogy a falugazdásznak elektronikus úton tudjon meghatalmazást adni a gazda, a meghatalmazónak rendelkeznie kell e-mail címmel és a Magyar Államkincstár generálta jelszóval. Amennyiben a gazdálkodó nem rendelkezik jelszóval, vagy korábbi jelszavát elfelejtette, úgy az új meghatalmazás elektronikus benyújtását megelőzően meg kell igényelni a jelszót. A Nemzeti Agárgazdasági Kamara falugazdászai felveszik majd a kapcsolatot az érintett gazdálkodókkal, hogy az új meghatalmazás rendelkezésre álljon a várhatóan április közepén induló egységes kérelem-beadási időszakra. 

KM

Fotó: illusztráció: MW

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában