Petneháza

2023.07.11. 14:43

Egyszer volt, hol nem volt – Vakációs Bibliahét Petneházán

Kanalas Ottilia

Vakációs Bibliahét Petneházán

Forrás: Egyházközség

– Hálás szívvel osztjuk meg egyházmegyénk közösségével, hogy a petneházi és a laskodi egyházközségekben második alkalommal, közös erővel szerveztük meg közös nyári napközis táborunkat, a Vakációs Bibliahetet július 3 –7. között – osztotta meg a hírt a Nyírségi Református Egyházmegye közösségi oldalán.

– A Petneházán működő iskolai hitoktatás az egyedüli bázisunk a gyermekek közötti misszióban, ezért a hittanórai kötődésekre alapozva szólítottuk meg a petneházi és a laskodi gyülekezetekhez tartozó családokat – foglalta össze beszámolójában Hidi László lelkipásztor.

– Nagy örömünkre az idén bővült a szolgálói csapatunk is lelkes önkéntesekkel, akik a konyhai munkában és a gyerekek közötti helytállásban is bizonyították odaszánásukat. A kicsik és nagyok együttes jelenlétével naponta 120 gyerek és 30 szolgáló töltötte meg a Petneházi Református Egyházközség tereit. Reggelente 8 órától regisztrálhattak a résztvevők, akikkel 14 óráig voltunk együtt, követve a Titus Hitéleti Alapítvány nyári evangelizációs anyagának tematikáját. „Dániel, a hűséges” – címmel tanulmányoztuk az ószövetség kitartó prófétájának fontosabb életeseményeit, amely köré építettük a bibliai történetek, az aranymondások és énekek tanítását, valamint a szabadidős játékok szervezését négy napon keresztül. Testi épülésünkre is igyekeztünk odafigyelni, ezt szolgálta a közös reggeli és az ebéd. A résztvevők napról napra szorgalmasan érkeztek a gyermekek a Vakációs Bibliahétre, amelynek múlt hét pénteki napján közel 150 fő tartott velünk a vásárosnaményi Movie Planet élményparkba. A záró alkalmat a vasárnapi istentiszteleten a petneházi és a laskodi templomokban tartottuk meg, hogy mindkét gyülekezet részesüljön a gyerekek bizonyságtételében. Gyülekezeteink összegfogásának eredményeképp óriási lehetőséget kaptunk a településeinken élő családok közötti misszióra, elértünk sokakat és elérhetővé lettünk többek számára Istenünk országa építésében – írja Hidi László lelkész.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában