Nyíregyháza

2023.08.17. 14:28

Biztonságossá tették a veszélyes kereszteződést

A Belső körút–László utcai csomópontban korábban sok volt a baleset.

Csáki Alexandra

Fotó: Dodó Ferenc

– Összefüggéseket szeretnék felvázolni: a Belső körút–László utca csomópontban kialakított jelzőlámpás forgalomszabályozás annak a projektnek a része, amire pályázat útján elnyertünk 822 millió forintot, s amiből megépült a Család utcán két körforgalom, és kerékpáros fejlesztésekre is jutott belőle – összegezte röviden a nagyberuházás részleteit a csütörtöki útátadáson dr. Kovács Ferenc.

Nyíregyháza polgármestere hozzátette: Belső körút–László utca csomópont átalakítására több okból is szükség volt. Egyrészt a biztonságos közlekedés érdekében, másrészt azért, mert a Bujtosi Városliget felújítása után megnőtt a látogatók száma, s ezzel együtt a környék forgalma. A munkálatok áprilisban kezdődtek, s mindössze négy hónap alatt elkészült, így még az iskolakezdés előtt sikerült átadni.

Milliárdos fejlesztések

– Ez egy nagyon bonyolult kereszteződés volt eddig, az utóbbi évtizedekben nagyon sok, sajnos több halálos baleset is történt itt. Egyértelműen szükség volt a forgalomi csomópont átalakítására – hangsúlyozta dr. Ulrich Attila alpolgármester, a városrész önkormányzati képviselője.

A beruházás során méretezett többlet forgalmi sávokat alakítottak ki, lehetővé téve a Nagykörútról jobbra be- és kikanyarodást a Belső körútra. Ezentúl a gyalogosok és a biciklisek biztonságosan közlekedhetnek a jelzőlámpás, akadálymentesített gyalogátkelőkön.

Dr. Kovács Ferenc polgármester zárásként elmondta: Nyíregyháza abban a szerencsés helyzetben van, hogy a nehéz gazdasági körülmények ellenére milliárdos fejlesztések teszik még élhetőbbé. 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában