Nyíregyháza

2023.10.10. 16:56

Díszsírhelybe temetik a hőst

Díszsírhelybe temetik Nyíregyházán a hősi halált halt TEK-est, Kónya Gábor Lajost.

Szon.hu

Fotó: shutterstock

2023. szeptember 20-án szolgálati feladatának végrehajtása során, a Terrorelhárítási Központ állományába tartozó Kónya Gábor Lajos posztumusz rendőr főhadnagy életét vesztette. Magyarország belügyminisztere Kónya Gábor Lajost Hősi halottá nyilvánította.
Az elhunyt rendőr nyíregyházi lakos volt. Ezért a TEK főigazgatója, egyeztetve a Belügyminisztériummal, levélben fordult Nyíregyháza polgármesteréhez, hogy a főhadnagy családja részére engedélyezze a díszsírhelyre történő temetést. A helyi rendelet szerint díszsírhely a haza és a város érdekében végzett kimagasló, kiemelkedő érdemek alapján biztosítható.
A kérésnek megfelelően dr. Kovács Ferenc, Nyíregyháza MJV polgármestere a hősi halált halt rendőr számára a nyíregyházi Északi Temető Rózsaparkjában díszsírhelyet adományozott. A polgármester kérte a temető üzemeltetőjét - a temettetővel történő egyeztetést követően - a díszsírhely kijelölésére. 

KM

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában