Nyíregyháza

2023.11.14. 15:39

Nyíregyházára került az egyik fődíj

Átadták az Év Széchenyi Vállalkozása díjakat Budapesten, immár a kilencedik alkalommal. Az ünnepélyes díjátadón 11 hazai egyéni vállalkozó és cég vehette át az elismerést.

Szon.hu

A díjakat közösen osztja ki az Agrárminisztérium (AM) és a díjat működtető alapítvány, olyan gazdasági szereplők munkáját ismerve el évente, amelyek teljesen vagy többségi magyar tulajdonban vannak, nyitottak a megmérettetésre, és valamely területen kimagasló teljesítményt nyújtanak. A díjat hagyományteremtő szándékkal indította el a Gróf Széchenyi Család Alapítvány 2015-ben. Az elismeréssel olyan örök értékekre szeretnék ráirányítani a gazdaság szereplőinek figyelmét, mint a becsület, a méltóság, a szorgalom és tenni akarás a nemzetért - hangzott el rendezvényen.

A csütörtöki eseményen Papp Zsolt György, az Agrárminisztérium vidékfejlesztési programok végrehajtásáért felelős helyettes államtitkára kiemelte, hogy a díjazottak a vidékfejlesztéstől az innovációig különböző területekről érkeztek, ám mindannyiukban közös a tenni akarás a hazáért, a nemzetért, a fejlődésért, határon innen és túl.

 Széchenyi Tímea, a Gróf Széchenyi Család Alapítvány elnöke emlékeztetett, hogy a díjat azoknak a vállalkozóknak ítélik oda, akik követik Széchenyi István példáját, és kiemelkedő eredményeket értek el a vállalkozói szférában. 

A fődíjat a nyíregyházi Orha Művek Zrt., valamint a AWM Holding Zrt. érdemelte ki, az agrárminiszter által alapított vidékfejlesztési díjban az Etyeki Műhely Alapítvány részesült.

 A legsikeresebb vállalkozás - legsikeresebb fiatal vállalkozó díjat a Galaktika Kft. nyerte el. A mobilitási díjat a Hotel Foldana Residence Kft. vehette át, az innovációs díjat a Terék Kft.-nek ítélték oda, a termelékenységért járó díjban pedig az Orha Művek Zrt. részesült.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában