Záhony

2023.12.10. 11:46

Betelt a pohár: a magyar fuvarosok is blokádra készülnek

A lengyelekhez és a szlovákokhoz hasonlóan december 11-étől a magyar fuvarozók is demonstrációra készülnek a záhonyi határátkelőhelynél – számolt be a hírről a Hungarokamion, hozzátéve, a kamionos blokád akár az év végéig is eltarthat.

Miklós István

Forrás: illusztráció

A fuvarozók elégedetlenségét az okozza, hogy miután az ukrán áruszállítók megjelentek az uniós piacon, több száz magyar vállalkozás került a „tönk szélére” – mondta Árvay Tivadar, a Magyar Közúti Fuvarozók Egyesületének főtitkára. Hozzátette: az Európai Unió a háborús helyzetre tekintettel engedélyezte az ukrán áruszállítóknak, hogy alapvetően humanitárius szállítások miatt megjelenjenek a közös piacon.

Az engedélyt 2024 júniusáig meghosszabbították, aminek az lett az eredménye, hogy mára a magyar közutakon több mint 30 százalékkal nőtt az ukrán kamionok futásteljesítménye, miközben a magyar járművek futásteljesítménye 4 százalékkal csökkent – erről már az MTI számolt be.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában