Kisvárda

2023.12.10. 10:18

Csaknem 43 millió forintos laborfejlesztés a Besiben

A Kisvárdai Bessenyei György Gimnázium és Kollégium sikeresen pályázott a Selye János Diáklabor-hálózat program keretében és közel 43 millió forintos fejlesztés kezdődhet a dr. Béres József laboratóriumban.

Bednárik Mónika

A Bessenyei-gimnázium laborja

Forrás: iskola

A hálózatban részt vevő diáklaborok a térség középiskoláival, általános iskoláival és más diáklaborjaival fognak együttműködni a következő két tanévben. A pályázattal elnyert támogatásból nagy értékű, korszerű eszközökkel szerelik fel a résztvevő laborokat, ezzel segítve, hogy a matematika, természettudomány, műszaki tudományok és informatika (MTMI) terén a 7–13. évfolyamos diákok számára vonzó, korszerű foglalkozásokat, programokat szervezzenek. A diáklabor fejlesztése a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Alap közvetlen támogatásával fog megvalósulni – olvasható az iskola közleménye a kisvarda.hu oldalon.

 

A projekt célja, hogy felkeltse a fiatalok érdeklődését az MTMI terület és az innovációk iránt, segítve ezzel pályaorientációjukat, valamint a régiós vállalkozások munkaerő-utánpótlását. A természettudományos műveltség fejlesztése a Bessenyei György Gimnáziumban hagyományosan magas színvonalú, amelyben folyamatos támogatást nyújt a Kisvárdai Tankerületi Központ is. A pályázat három tankerület (Kisvárda, Mátészalka, Debrecen) konzorciumi együttműködésével fog megvalósulni. Köszönjük dr. Koncz Gábornak a pályázat megírásában végzett munkáját.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában