Nyíregyháza

2023.12.27. 11:54

Jövőre jubilál a Kemecsei úti idősotthon

A Kálvineum hajóján mindenki teszi a dolgát, ki a kormányrúdnál, ki a konyhában, utasellátóban, gépházban.

Szon.hu

Az idén is köszöntötték a jubiláló dolgozókat

Fotó: Campus Bisztró

Mikor kezdte meg működését a Nyíregyháza-Városi Református Egyházközség Kálvineum Idősek Otthona? Mekkora az intézmény alapterülete, hány lakószobája, bentlakója és dolgozója van? Mennyi ellátást kínál a Kálvineum, s mik a keretszámok az étkeztetés, illetve a házi segítségnyújtás területén? Többek között ezekre a kérdésekre igyekeztek helyes válaszokat adni azok a dolgozók, akik a közelmúltban elfogadták a vezetőség Campus Bisztróba meghirdetett év végi vacsorameghívását.

Szentiné Bosnyák Zsuzsanna intézményvezető a kvízjátékot megelőzően öt jubiláló és egy távozó dolgozót köszöntött. Másfél évtizedes lelkiismeretes munkájukért Vadász-Danku Andrea (gondozó) és Markovics Lászlóné (ápoló), 10 éves jubileuma alkalmából Farkas Gyuláné (konyhai kisegítő), 5 éves teljesítményéért Bothné Molnár Anita (szociális étkeztetés vezető) és Varga István Csabáné (gondozó) kaptak ajándékokat. Vasasné Tóth Krisztina 4 évig pénzügyes munkatárs volt az intézményben, 2024-től más munkahelyen kamatoztatja majd a tudását.

A siker kulcsa

Az intézményvezető beszédében egy hajó legénységéhez hasonlította a 2004 decembere óta működtetett Kálvineum kollektíváját. Mint mondta, a siker kulcsa a csapatmunkában rejlik, mindenki legjobb tudása szerint teszi a dolgát, ki a kormányrúdnál, ki a konyhában, utasellátóban, gépházban. A Kemecsei utcai, 38 lakószobás idősotthonnak 55 bentlakója van, az ő ellátásuk mellett támogató szolgálatot, házi segítségnyújtást és szociális étkeztetést működtetnek.

A „kapitány” örömmel nyugtázta: kiegyensúlyozott, eredményes esztendőt zárt a Kálvineum, s reményét fejezte ki, hogy a 2024-es, jubileumi évüket is a dinamikus munka és előrehaladás jellemzi majd – szélcsendben, derűs körülmények között.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában