Nyíregyháza

2024.01.17. 09:09

Még lehet kérelmezni az iskolakezdés halasztását

A kérelem csütörtök éjfélig nyújtható be.

Szon.hu

A szülő kérvényezheti, hogy a gyereke csak egy évvel később üljön be az iskolapadba

Fotó: Illusztráció: Getty Images

Legkésőbb január 18-án éjfélig lehet beadni a tankötelezettség kezdő időpontjának halasztásáról vagy korábbi megkezdéséről szóló kérelmeket.

Online űrlap 

Az Oktatási Hivatal honlapján elérhető a kérelmek hiánytalan benyújtását támogató online űrlap, amelyet a szülők ügyfélkapun hitelesítve elektronikusan vagy szükség esetén kinyomtatva, postán is eljuttathatnak a hivatalnak. A kérvényhez bármilyen lényegesnek tartott dokumentum mellékelhető (pl. a gyermek fejlettségét igazoló óvodai dokumentum stb.). Az online vagy a nyomtatható űrlap használata nem kötelező, ám jelentősen megkönnyíti a kérelmek hiánytalan benyújtását és feldolgozását. 
A tankötelezettség halasztása a következő tanévben tankötelessé váló (2017. szeptember 1. és 2018. augusztus 31. között született), korábbi megkezdése pedig a még nem tanköteles (2018. szeptember 1. és 2019. augusztus 31. között született) gyermekek esetében kezdeményezhető. A kérelmekről a döntést – szükség esetén a területileg illetékes pedagógiai szakszolgálat bevonásával – a hatályos jogszabályok alapján a hivatal hozza meg. A szükséges adatokról és csatolandó dokumentumokról bővebb tájékoztatás olvasható az oktatas.hu oldalon. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában