Lottó

2024.02.24. 07:21

Aki megnyeri a lottóötöst, ne kezdjen azonnal költekezni!

Ne híresztelje a szerencséjét, mert rossz szándékú emberek figyelmét is magára vonhatja.

Bednárik Mónika

Forrás: Illusztráció: Csáki Alexandra

Türelem, megfontoltság, önmérséklet, körültekintés és óvatosság – ezt tanácsolja a vármegyei rendőr-főkapitányság bűnmegelőzési osztályvezetője annak, aki ma elviszi az ötöslottó több mint 6,4 milliárd forintos főnyereményét. Dr. Kovács Attilával arról beszélgettünk, a nagy nyeremény „boldog" tulajdonosa mit tehet önmaga és családja védelmében, mert ez a sok pénz számos veszélyt is rejt magában.

– Több folyószámlára és több pénzintézethez folyósíttassa a pénzt, ne egy összegben egyetlen bankhoz utalja. Ám mindenekelőtt legyen türelmes, várjon pár napot, akár egy-két hetet. Alaposan gondolja át, mire költi majd a pénzt, attól azonban óva intem a szerencsést, hogy hirtelen nagy költekezésekbe, pénzszórásba kezdjen, fűnek-fának híresztelje, a közösségi felületeken is megossza a szerencséjét, mert azzal azonnal magára vonja a figyelmet, s nem feltétlenül csak jószándékú emberekét. Kérjen profi befektetőtől tanácsot, de ekkor sem kell elárulni, mekkora összegről is van szó – szedte csokorba a tanácsokat az alezredes, aki szerint a végletekig nem lehet titkolni egy ekkora nyereményt, mert ennyi pénz tulajdonosaként nem lehet a korábbi életet változtatások nélkül tovább élni. 

Feltűnnek új rokonok, barátok

– Egy új autó, új kocsi kérdéseket vet majd fel, amire tudni kell megfelelő választ adni. Ilyen esetekben mindig nagyon sok rokon és barát tűnhet fel a szerencsés mellett, határt kell szabni annak, hogy ki az, akinek adnak a nyereményből, például csak a legszűkebb családi kör tagjainak. S a családtagoktól is diszkréció, titoktartás kell, ha nem akarják bajba sodorni a jótevőjüket. Mert megtörténhet, hogy aki kér, de nem kap, agresszívvé, követelőzővé válik, és akár szélsőséges cselekedetre is elszánhatja magát a pénzszerzés érdekében. Ha a nyertes úgy dönt, hogy az ország másik végébe költözve kezd új életet, legyen óvatos, ne adja ki, miért költözött oda és mennyi pénze van. Az idegent mindig nagyobb figyelem veszi körül, a kíváncsiskodók mindent tudni akarnak, azt is, ami nem tartozik rájuk.

– Amennyiben a nyertes úgy érzi, hogy veszélybe került, nincs biztonságban és erre egyértelmű jelek, tettek utalnak, kérjen segítséget – tette hozzá dr. Kovács Attila alezredes, aki megjegyezte: voltak már korábban is jelentős, milliárdos nyeremények, de eddig ilyen súlyos helyzetig nem jutott el a nyertes élete. S jó lenne, ha ez így is maradna, és a szerencséből nem lenne szerencsétlenség.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában