Érpatak

2024.02.21. 11:05

Lovak is öregbítik hírnevüket

Egyesületet alapítottak a hagyományok ápolása érdekében.

M. Magyar László

Az egyesületet megalapító tagok a polgármester asszonnyal

Forrás: egyesület

Új civil szervezettel lett gazdagabb Érpatak a napokban. A település lovakat szerető polgárai úgy döntöttek, hogy a hagyományápolás és a lovassport ébren tartása jegyében a településen lovas­egyesületet alapítanak, ami majd versenyeket is szervez, s mindezekkel Érpatak hírnevét is öregbítik. Az alakuló ülést január 27-én, szombaton tartották a polgármesteri hivatal Árpád termében.

Már letette a névjegyét

Az új egyesület tagjai szakmai vezetőjüknek a településen élő Anka Vivient tekintik, aki már letette névjegyét a lovassport világában. Az alakuló ülésen részt vett Nagy Imre Attiláné, a település polgármestere, aki megígérte az önkormányzati támogatást a lovasegyesületnek. A résztvevők Anka Vivient választották meg elnöknek, aki a következőket mondta el bemutatkozásképpen:

– Gyermekkorom óta folyamatosan részei az életemnek a lovak. Az elején csak hobbi­szinten foglalkoztam velük, aztán ahogy telt-múlt az idő, egyre komolyabban kezdett érdekelni a lovassport. A játékos lovaglásokat felváltották a heti többórás edzések, a versenyek és a célok. A kemény munkának sok eredménye lett. Amire a legbüszkébb vagyok, az a régiós döntő díjugrató, valamint a díjlovasbajnokság ezüstérme. Budapesten az országos díjlovasbajnokságon bronzérmet szereztem. 2022-ben a szabad­idős lovas szakág fiatallovas-ranglista 3. helyén zártam, valamint a felnőttranglistában az 5. helyen végeztem. De nemcsak az eredmények teszik széppé ezt az egészet, hanem a napok is, amiket rááldozunk erre a sportra. A lovakkal több­ órát kell foglalkozni, az egészségükre és épségükre is figyelni kell minden alkalommal.

Semmihez sem fogható bizalom

– Hihetetlen kapcsolat, hogy társak lehettek annak ellenére, hogy szavakkal nem kommunikálhattok. Semmihez sem fogható az a bizalom, amit megadsz egy több száz kilogrammos állatnak, aminek saját gondolatai vannak. Ezt az érzést szeretném és szeretnénk az egyesület többi tagjával átadni másoknak is. Szeretném megköszönni a sok támogatást, a nehéz napjaimon a kitartást, a biztatást és a felkészítést az edzőmnek, Munkácsi Katalinnak – tette hozzá Anka Vivien.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában