Géberjén

2024.02.21. 13:58

Mindenki a saját szerencséjének a „pogácsa" lehet

Szombaton Géberjénbe érkezik a Nemzeti Művelődési Intézet Gasztrobusza, ahová várják a finomabbnál finomabb pogácsákat.

Szon.hu

Forrás: Illusztráció: mindmegette.hu

A Nemzeti Művelődési Intézet országos pogácsa- versenyt hirdetett 2024-ben a Gasztrobusz kitelepüléseihez kapcsolódóan. Pályázhatnak egyének és közösségek is egy-egy tájegységre jellemző helyi ízzel, vagy olyan pogácsakülönlegességekkel, amelyek újragondolják a pogácsa műfaját. Sajtos, tepertős, köménymagos, túrós, burgonyás, vajas, tejfölös, hagymás, hogy csak néhányat említsünk a több ezer lehetséges fajtából. A pogácsákat a Gasztrobusz kitelepülésein bírálja el a zsűri, február 24-én Géberjénben, a Régi Posta büfé udvarán. 
Kizárólag otthon sütött pogácsákkal lehet nevezni, a nyertes értékes ajándékcsomagot kap. A nevezés díjtalan és nem csak Géberjénből, hanem a környező településekről is lehet jelentkezni 10 órától 12 óráig. Most mindenki a saját szerencséjének a „pogácsa" lehet. A nagy pogácsa partit 10–14 óra között néptáncbemutató és táncház is színesít.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában