Nyíregyháza, Nürnberg

2024.02.23. 09:54

Nürnbergi sikernek örülnek a Keleti Kapunál

Organikus állatgyógyászati termékek is szerepeltek az ökoélelmiszerek és ökotakarmányok mellett a Biofach magyar standján.

Galambos Béla

Sikere volt a Garuda természetes állatgyógyászatot támogató termékkínálatának

Forrás: Egyesület

Európa legnagyobb bio szakvásárának adott otthont a napokban Nürnberg. A német városban rendezett eseményen szigorú kritérium, hogy a kiállított termékeknek kizárólag ökológiai gazdálkodásból,  ökológiai állattenyésztésből kell származniuk. A Biofach kiállítás évről évre több, mint 35 ezer szakmai látogatót vonz, és száznál is több konferenciát tartanak az esemény alatt.

Társkiállítók is

A bioszektorban résztvevő magyar cégek számára is óriási lehetőség a részvétel. Az Agrármarketing Centrum rendszeres szereplője a kiállításnak, ezúttal egy 116 négyzetméteres standon 12 vállalkozás kínálta termékeit és szolgáltatásait a szakmai látogatóknak. A magyar standon többek között bio zöldségeket és gyümölcsöket, ivóleveket, szárított fűszereket, bio gluténmentes termékeket, hidegen sajtolt olajokat ajánlottak a potenciális beszerzők figyelmébe. Ugyanakkor most először olyan különlegességek is megtalálhatóak voltak az élelmiszerek mellett, mint a biotakarmánykeverékek, vagy az organikus állatgyógyászati készítmények. Utóbbi kategóriába tartozó, természetes állatgyógyászatot támogató termékeit kínálta nagy sikerrel a magyar standon a Garuda cég is, amelyik szoros kapcsolatot ápol a Keleti Kapu Öktermesztők Egyesületével, a múlt év őszi OMÉK-on például társkiállítóként vettek részt. 

Közös erőfeszítések

A sikeres nürnbergi szereplést kommentáló nyíregyházi egyesület elnöke, dr. Ratkos József szerint a Garudával közös erőfeszítéseik nem csak a megtermelt hús, tej és tojás minőségének javítása miatt fontosak, de szerepet játszanak a rezisztens mikrobák felbukkanásának megakadályozásában is.

- Az antimikrobiális rezisztencia (AMR) egy világszintű fenyegetés, mely akkor alakul ki, amikor egyes baktériumok, gombák vagy vírusok képesek lesznek legyőzni az elpusztításukra tervezett készítményeket. A rezisztencia kialakulása alapvetően egy természetes jelenség, azonban az antibiotikumok felelőtlen használata felgyorsítja ezt a folyamatot, és hatástalanná teszi a rendelkezésünkre álló antibiotikumokat. A természetbarát közösségek nevében is üdvözöljük a Garuda szerepvállalását az olyan figyelem felkeltő nemzetközi környezetben, mint amilyen a Biofach is. Még nagyobb erénye a nürnbergi részvételnek, hogy a kínált termékek, technológiák elismerést váltottak ki a magyar standon érdeklődők körében. Az AMR ma már, mint a kórházi elhalálozás nehezen legyőzhető oka a humán és az állatgyógyászatban egyaránt veszélyeztet az egész világon. Ennek a küzdelemnek részesei lenni nagyfokú bátorság és elkötelezettség - üdvözölte a Garuda Trade nürnbergi sikerét a Keleti Kapu Ökotermesztők Egyesülete nevében az elnök. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában