Nyíregyháza

2024.02.22. 09:49

Pénteken kísérik végső útjára Nyíregyháza Ferikéjét

Szon.hu

Forrás: Fotó: Facebook/Nyíregyházán hallottam

 

Minden településnek van egy ikonikus figurája. Debrecenben ilyen volt bólogatós Attila, Nyíregyházán pedig Ferike. Szinte nincs olyan ember, aki ne ismerte volna, de legalábbis ne látta volna az állomás környékén vagy a főtéren sétálgatni. Sok embernek csalt mosolyt az arcára sajátos stílusával, és volt, aki megijedt tőle, hiszen néha kendőzetlenül mondta ki a véleményét, sokszor jogosan. Volt, amikor hangosan rászólt egy gyerekkel sétáló fiatal nőre: persze nyomogasd csak azt a telefont… és még folytatta tovább a maga módján a morgást, ahogy elment az anyuka, és a kicsi lánya mellett, aki szerette volna,  ha ráfigyel az édesanyja. Sokszor volt őszinte, de sosem akart bántani senkit, s ha valami tetszett neki, azt is megmondta. A közösségi oldalakon is sokan megemlékeznek róla. Többek között ezt írták:

• „Ferike olyan ember volt, aki nagyon sokaknak mosolyt csalt az arcára a sajátos, kedves mondataival, derűs jelenlétével – nagyon fog hiányozni. Nekem személy szerint mindig jól esett vele találkozni. Olyankor, abban a pár percben, amíg beszélgettünk, mindig úgy éreztem, hogy minden jól megy a világban, hiszen Ferike is itt van, mi baj lehet?”

 

•„A piacon dolgoztam 7 évig, mindig jött hozzám, elmondta, hogy hol van éppen mise, és mindig úgy köszönt nekem: “szija szépkisjány”. Mindig megkérdeztem éhes-e, bólogatott, és adtam neki mindig egy túrósbatyut, annyira tudott neki örülni, hogy mindig megköszönte vagy háromszor.”

Többször is felröppent a halálhíre, amikor 1-2 hétre otthonba vonult és nem látták Nyíregyháza utcáin, de sajnos most már nem bukkan elő többet. Kiss Ferenc búcsúztatása és temetése február 23-án, pénteken 14 órakor lesz a nyíregyházi temető főbejárati ravatalozójából.

 


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában