Nyíregyháza

2024.02.12. 13:21

Világhírű zeneszerző a nyíregyházi Korona Hotelban

Száraz Anita

Forrás: Fotók: Archívum

Amíg személyesen meg nem ismertem Szabó Sándort, éppannyira tartottam a vele való találkozástól, mint bármelyik átlagember, aki híresség közelébe kerül... Vajon lesznek-e allűrjei, meg tudunk-e felelni az elvárásainak, jól érzi-e magát egy százfős tömeg előtt, aki oly gyakran szerepelt már több (tíz)ezer ember előtt??? Aztán jött, észrevétlenül, tudatos-szürkén, azt hitte, sikerül egynek lennie a sok közül, hogy személyével ne okozzon fölös gondokat, ne helyezzen ránk, szervezőkre terhet. Nem jött össze neki! Mármint a szürkének maradás. Szabó Sándor nem tud nyom nélkül eltűnni azok életéből, akik egyszer is a közelébe kerülhettek! Akik ott voltak a legelső koncertjén a Korona Hotelban, tudják. Akik meg nem, ízleljék meg Sándor világát február 21-én!

1956-ban született Törökszentmiklóson. Tanulmányait klasszikus gitáron kezdte magántanárnál. A hetvenes évek közepétől figyelme a jazz és az improvizáció felé irányult.

A nyolcvanas évek elején tanulmányokat folytatott Budapesten a Bartók Béla Zeneművészeti Szakiskola Jazz Tanszakán mint vendéghallgató. Már akkor érezte, hogy az improvizációt nem egyetlen stílushoz kötve kell tanulnia… ehhez a távol-keleti zenékben való elmélyülés a legjobb táptalajt nyújtotta számára”– olvasható a művész honlapján.

Folytatás 21-én 18 órától megyénk és az ország egyik legelismertebb táncművészével, a keletkutatás nagyasszonyával, Barkóczi Beával.

Forrás: Archívum

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában