Nyíregyháza

2024.03.08. 20:44

Nőnapra eső iparos elismerések

Galambos Béla

Képünkön: A kitüntetett építőiparosok (három távolmaradó híján) és a kitüntetők a márciusi szép időben. Balról: Balázs László házigazda, Németh László az IPOSZ országos elnöke, Topjánszki Irén, Huray Gábor, Csók István, Ladányi Miklós, Bacsó János, Dudás János, Sebők András.

Fotó: Galambos Béla)

Első pillantásra akár úgy tűnhet, hogy azok az iparosok, kisvállalkozók, akik a Nyíregyházi Építőipari Ipartestület kibővített elnökségi ülésén vették át az IPOSZ különböző fokozatú elismeréseit március 8-án a Balázs-tanyán, bizonyára a szebbik nem képviselőinek akartak örömet szerezni kitüntetéseikkel. Bár ez szépen hangzik, és egy gyengébb nemhez tartozó kuncsaft meglágyíthatja a vállalkozói szíveket, de nem erről van szó. Ezek a mesterek, hosszú időn át végzett kiemelkedő munkájukat mindig is a megrendelőik megelégedésére igyekeztek végezni. Nos, ennek a gyümölcsét szüretelhette le kilenc ipartestületi tag, akik az IPOSZ országos elnök Németh Lászlótól és Huray Gábor ipartestületi elnöktől vehették át péntek délben kitüntetéseiket. A Kézművességért Díj Ezüst fokozatát kapták Csók István és Sebők András épületgépészek, Arany fokozatát Ladányi Miklós Építési vállalkozó. Iposz-díjasok lettek Petrikovics István villanyszerelő, és Radvánszki József Építő Mester. Negyven éves vállalkozói munkájáért az ilyenkor szokásos aranygyűrűt adományozták Sánta Sándor épületgépésznek. A Kézműipar Szolgálatáért Emléklapot pedig az egyesület érdekében évtizedeken át kifejtett munkájukért Topjánszki Irén fodrász és Bacsó János gazdasági vezető vehették át.           

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában