Nyíregyháza

2024.04.02. 14:46

Pengés program a Budo Gála

Második alkalommal rendezik meg szombaton a Budo Gálát a nyíregyházi Kodály-iskolában.

L. Tóth Lajos

Kovács András kardkovács tavaly is bemutatta az általa készített remekeket

Fotó: Archív fotó: Dodó Ferenc

A Kodály-iskolában, a nívós komolyzene szentélyében tavaly vetette meg a lábát a nyíregyházi és az országos budo társadalom színe-java. Akkora volt a sikere az I. Budo Gálának, hogy amikor véget ért, azonnal megállapodtak a folytatásról.

– Minden újdonság tovább pezsdíti a város életét. Így volt ez a Budo Gálával is. Örömmel fogadtuk a szervezők megkeresését, az önkormányzat üdvözölte a célt, a keleti kultúra iránti elkötelezettséget. Azóta már támogatjuk is a programot – jelentette ki dr. Ulrich Attila alpolgármester a keddi, városházi sajtótájékoztatón.  

– Bemutatók és kiállítók várják az április 6-án, szombaton 10 órakor kezdődő japán harcművészeti és kulturális napra érkezőket – fűzte hozzá Sárga Richárd főszervező, a Két Kard Iskolája Sportegyesület tagja. 

– Mindenki számára ingyenes a belépés a Kodály-iskolába, ahol többek között bemutatót tart a Ni To Jutsu, a Kashima Shinden Jikishinkage Ryu, a Shotokan Karate Nyíregyháza, Holló Viktória és a Kelemen Ryu Ju Jitsu Nyíregyháza. Magyar meseíróként Japánban címmel osztja meg gondolatait a hallgatósággal Csőke Kitti. A kiállítók között találhatjuk Kovács András és Balázs Ottó kardkovácsokat. Barnai István japán magángyűjteményével érkezik. Újteleki Mihály gerinckovács hasznos tanácsokkal szolgál. Dávid Csaba katana-, bukuro- és tsubakészítő is egy érdekes világot jelenít meg. Barcsa T. Gábor japán festményekkel színesíti a kiállítók kínálatát. Holló Viktória kimonókkal, Csőke Kitti pedig japán mesekönyvekkel teszi még teljesebbé a II. Budo Gálát, melynek díszvendége Suzuki Kimiyoshi sensei lesz.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában