Nyíregyháza

2024.05.30. 09:40

BikeSafe a Bringa Pikniken

A program elsődleges célja az eltulajdonított kerékpár azonosítása, valamint a megtalált bicikli tulajdonoshoz történő visszajuttatása.

Szon.hu

Forrás: Fotó: police.hu

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztály a Rozsréti Polgárőr Egyesület munkatársainak közreműködésével 2024. május 25-én ismét lehetőséget biztosítottak a Bringa-Piknik programban résztvevő kerékpárosoknak, hogy kerékpárjaikat regisztrálják a BikeSafe rendszerbe. A szakemberek a rajt előtt Nyíregyházán, valamint a célba érkezés után Tokajban is lehetőséget biztosítottak az országos nyilvántartási rendszerbe történő regisztrációra.

Az országos nyilvántartási rendszerbe vételhez a rendőrök lefotózták a jelentkezők kerékpárjait, majd rögzítették a járművek egyedi jellemzőit, és a tulajdonosok adatait. A regisztrált bicikliket végül egy matricával látták el, amely azt jelzi, hogy a kétkerekű már szerepel az adatbázisban. A kezdeményezés célja, hogy lopás esetén a jelölés segítse a keresett kétkerekű azonosítását, vagy a megtalált bicikli tulajdonoshoz történő visszajuttatását.

Néhány jó tanács:

  • Bármilyen rövid időre is őrizetlenül hagyja kerékpárát (utcán, lépcsőházban, bolt előtt), mindig zárja le!
  • A csomagtartón, a kormányon, a kosárban soha ne hagyjon semmit!
  • Válasszanak olyan zárat és hozzá tartozó láncot, fém hevedert, amely vágásálló, illetve a zárszerkezet magas biztonsági szintű!
  • Írja fel a kerékpár vázának a számát és regisztráltassa a www.bikesafe.hu országos kerékpár regisztrációs oldalon minimális költséggel! Lopás esetén szükség van a személyes adatokra!

 

-adta hírül a police.hu.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában