Útátadás

2024.05.14. 18:24

Külterületi utat avattak Geszteréden

Nagy István agrárminiszter: példaértékű az a tudatos építkezés, az a tudatos fejlesztés, ami Geszterédre jellemző

M. Magyar László

Fotó: Gazdag Mihály

A vidéken élő emberek számára éppen olyan fontosak a külterületi utak, mint a belterületi közutak. A biztonságos közlekedés érdekében – legyen is bárhol az út –, fontos, hogy jó állapotban legyen. A gazdálkodóknak létfontosságú, hogy gyorsan és biztonságosan eljuthassanak a gyümölcsösükhöz, a szántóföldjükhöz, a lakosok pedig a szomszédos településre. Ezt a gondolatot tartotta szem előtt a geszterédi önkormányzat is, amikor felújította és megszélesítette a Kállói utat. A megújult út átadási ünnepségét kedden rendezte meg a község vezetése.

A program a közösségi parkban kezdődött, ahol a fiatalok nbéptáncműsora után köszöntőt mondott Szabó József polgármester, Seszták Oszkár, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegyei Közgyűlés elnöke, Román István, a vármegye főispánja és dr. Simon Miklós országgyűlési képviselő. Diplomáciai munkája miatt Bacskai József ungvári főkonzul nem tudott részt venni az eseményen, levélben gratulált az önkormányzatnak és a lakosságnak az újabb eredményhez, az újabb fejlesztéshez. Avatóbeszédet dr. Nagy István agrárminiszter mondott. Kiemelte, hogy példa értékű az a tudatos építkezés, az a tudatos fejlesztés, ami Geszterédre jellemző. Mindig vannak tervek, ötletek, előre gondolkodik a település vezetősége. A felavatandó út a mából a jövőbe vezet, s a jövőnek azok a fiatalok lesznek a meghatározói, akik az ünnepség nyitányaként a színpadon szerepeltek.

Ezt követően a résztvevők lovas kocsikra szálltak, a Kállói úton lévő települési tábláig utaztak, ahol a meghívott vendégek átvágták a nemzeti színű szalagot, az egyházak képviselői pedig megáldották az utat.

Az eseményről portálunkon bővebben is beszámolunk majd.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában