Nyíregyháza

2024.05.22. 09:50

Milánóban öregbítette az intézmény hírnevét

L. Tóth Lajos

Az Accademia di Belle Arti di Brera.

Forrás: Fotó: Wikipédia

Dr. Zielinski Tibor, a Nyíregyházi Egyetem Vizuális Kultúra Intézetének oktatója a milánói Accademia di Belle Arti di Brera egyetemen egy egész napos programon vett részt, mely során több előadást tartott. Elsőként a Nyíregyházi Egyetem Erasmus-lehetőségeiről beszélt, majd a Vizuális Kultúra Intézet külföldi kiállításairól (Ljubljana, Róma) és a koperi (szlovéniai) Primorska Egyetemmel közösen megvalósított cserekiállításáról, a kortárs magyar képzőművészetről, valamint a saját alkotói munkásságáról szólt részletesen. Az előadásokat a jelen lévő oktatók és hallgatók egyaránt nagy érdeklődéssel hallgatták, és többen kíváncsiak voltak a Nyíregyházi Egyetemen folyó oktatásra és a kiállítási lehetőségekre.

Dr. Zielinski Tibor előadását prof. Gianpiero Moioli köszöntője vezette be. A hamarosan induló Pannónia-program is szóba került, melynek kölcsönös aláírása után a nyíregyházi hallgatók lehetőséget kapnak arra, hogy tanulmányaikat ebben a patinás intézményben folytassák. Az "Accademia di Belle Arti di Brera" alapítója Mária Terézia volt, 1776-ban. 

Az ötnapos programon dr. Zielinski Tibor több workshop foglalkozáson vett részt, többek közt prof. Carlo Bernardinivel, akinek művészetéről 2023. november 15-én már tartott egy előadást "Bernardini, Bolygó és Zielinski fényművészeti alkotásai" címmel.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában