Tiszadada

2024.05.19. 14:11

Sikeres évet zártak a polgárőrök Tiszadadán

A polgárőrautót főként az esti bevetéseknél használják, sokat segít a gyors felderítésekben .

Szon.hu

Tamás Benjámin polgárőrparancsnok tartotta a beszámolót, a jobbján Jánosi Tamás tűzoltóparancsnok

Fotó: Tarnai László

A napokban tartotta éves beszámoló tag­gyűlését Tiszadada Polgárőr, Tűzoltó és Környezetvédelmi Egyesülete. A rendezvényen értékelte a dadaiak 2023-as tevékenységét Kalapos György, a Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyei Polgárőrszövetség járási koordinátora, a tűzoltóság képviseletében Péter Tamás és Tóth Viktor, valamint Paronai János, a Tiszavasvári Rendőrkapitányság vezetője és Németh Zoltán, a Tiszavasvári Önkéntes Tűzoltó Egyesület vezetője. 
– Az egyesület tagjai az elmúlt esztendőben is önkéntesen végezték feladataikat – mondta beszámolójában Tamás Benjámin, a település polgárőrségének parancsnoka. – Hetente egy-két szolgálatot végeznek személygépkocsival, a települési kamerákat pedig napi szinten kísérik figyelemmel. Kecskeméten sikerült olyan kapcsolatokra szert tennünk, hogy az ottani rendőrséggel közösen felszámoltunk egy illegális autóbontót a településen. A községben előszeretettel önkényesen foglalnak el elhagyott lakásokat illetéktelenek. Találkoztak polgárőreink olyan személyekkel is, akik már harmadszor kísérelték meg ugyanazt az ingatlant elfoglalni. A polgárőrautót főként az esti bevetéseknél használjuk, sokat segít a gyors felderítésekben – értékelte a tavalyi évet a parancsnok, s még hozzátette. – A bölcsőde átadásán, a falunapon, az iskolai ballagáson is felbukkannak polgárőreink, de ott vagyunk az önkormányzat által művelt mezőgazdasági területeken is, így sikerült rendőrkézre juttatni egy burgonyatolvajt. 
Jánosi Tamás ÖTE-parancsnok arról tájékoztatta a jelenlévőket, hogy az elmúlt évben szerencsére kevés tűzesethez riasztották őket, és azok sem voltak súlyos esetek – tudósította szerkesztőségünket Tarnai László.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában