honvédelmi nevelés

2024.06.21. 12:44

Honvédelmi nap Nyíregyházán

Előadások és érdekes programok várták a diákokat a honvédség rendezvényén.

Miklós István

Airsoft-lövészet is várt a fiatalokra

Fotó: Honvédség/Szidor Viktória

Lézerlövészet, airsoft, VR-szemüveg és fegyverzettechnikai bemutató is várta a Nyíregyházi SZC Vásárhelyi Pál Technikum kadétjait és tanulóit az MH vitéz Vattay Antal 2. Területvédelmi Ezred honvédelmi napján – tájékoztatta lapunkat a területvédelmi ezred.

Azt is közölték, a rendezvényen mintegy 130 diák vett részt. Meghallgathatták Polyák András ezredes, az MH Területvédelmi Erők Parancsnoksága parancsnokhelyettese előadását, melyben bemutatta a honvédség szolgálati formáit, a tartalékos katonák szerepét, de beszélt a katonai hivatástudat jelentőségéről is a diákoknak.


 

Bizonyították rátermettségüket

Mint mondta, a tartalékosok az elmúlt években számos feladatban, hazai és nemzetközi gyakorlatokon és külföldi missziók során is bebizonyították rátermettségüket és szakmai felkészültségüket.

Kertész József őrnagy, a helyi hadkiegészítő és toborzóiroda vezetője tájékoztatta a tanulókat a katonai továbbtanulás lehetőségeiről és a honvédségi ösztöndíjakról.

A fiatalok kipróbálhatták a különböző lövész testhelyzeteket és a VR-szimulációs eszközt is, és megismerkedhettek a Honvéd Kadét Program kínálta lehetőségekkel is – tudatta az MH vitéz Vattay Antal 2. Területvédelmi Ezred.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában