Oktatás

2024.06.14. 20:30

Magaságyás épült az óvodában

A Lego Palánták programnak köszönhetően tudatosabb gyerekek kerülhetnek ki az óvodából.

Tarnavölgyi Gergely

Egy magaságyást is elkészült a Lego Palánták program keretében

Fotó: LEGO

A Lego-gyár és a Felelős Gasztrohős Alapítvány közös programja keretében a fenntartható étkezés alapjait ismertették meg óvodás korú gyerekekkel Nyíregyházán és környékén. A Lego Palánták program keretében pedig a közelmúltban egy vadonatúj magaságyást hoztak létre az egyik nyíregyházi óvodában, de kézműves-foglalkozásban is részt vehettek az ovisok. 

A fenntartható étkezés alapjaival ismerkedtek az ovisok
Fotó: LEGO

Fenntartható étkezés 

– A Lego Csoport missziója a jövő építőinek fejlesztése és ösztönzése. Partnereinkkel azon dolgozunk, hogy minél több gyerek hozzáférhessen az élményalapú, játékos tanulás lehetőségéhez, s ezzel hatékonyan fel tudjon készülni a 21. századi kihívásokra. Partnerünk, a Felelős Gasztrohős Alapítvány a fenntartható étkezés alapjait ismerteti meg óvodás korú gyerekekkel Nyíregyházán és a környéken. Ez az ­úgynevezett Lego Palánták program, melytől azt várjuk, hogy már az oviból tudatosabb fogyasztók kerülnek ki, ezzel is segítve későbbi boldogulásukat – mondta el Siket Lóránt, a Lego Manufac­turing Kft. kommunikációs vezetője. 


Pozitív változások 

Hozzátette, a Lego Csoport az ehhez hasonló projektek anyagi támogatása mellett önkéntes munkával is segíti a korábban felsorolt célok megvalósítását, hiszen a nyíregyházi Lego-gyárban minden dolgozó két munkanapot eltölthet önkéntes munkával évente. A projektek kiválasztása, fejlesztése során kifejezetten koncentrálnak Nyíregyházára és környékére a pozitív társadalmi változások elérése érdekében. 
– A Felelős Gasztrohős Alapítvánnyal célunk, hogy már egészen kicsi korban találkozzanak a gyerekek a fenntartható étkezés témájával. Az óvodások nagyon nyitottak, érdeklődőek a környezetvédelem iránt. Hiszünk abban, hogy ezt az érdeklődést és a foglalkozáson elhangzó információkat a játékos feladatokkal, kézműveskedéssel, ültetéssel még jobban el tudjuk mélyíteni. Nagyon hálásak vagyunk, hogy a Lego Csoport támogatásával ilyen sok óvodába eljuthat ez a fontos üzenet – mondta el Kiss-Szabó Eszter, a Felelős Gasztrohős Alapítvány kommunikációs vezetője.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában