Tiszadob

2024.06.20. 14:08

Tony a tiszadobi kastélyban

Szon.hu

Horváth Lili gróf Batthyány Lajosné Zichy Antónia életútját meséli el

Fotó: internet

Az 1848-as forradalom és szabadságharc hőseinek és mártírjainak, azon belül is egy példaértékű házaspárnak, gróf Zichy Antóniának és gróf Batthyány Lajosnak kíván méltó emléket állítani június 30-án 18 órától a tiszadobi Andrássy-kastélyban 18 órától Horváth Lili Jászai Mari-díjas színésznő A Tony című irodalmi estet a Magyar Batthyány Alapítvány közreműködésével láthatja a közönség. 

A produkció „flashback” egy teljes életútra: gróf Batthyány Lajosné Zichy Antónia, akit egykoron a társasági életben Tonynak hívtak, emlékképekben meséli el életét. A színészi játékot zenei betétek, rekonstruált hangbejátszások gazdagítják, melyek nem csupán hitelessé, valóságosabbá is teszik a virtuális utazást. Az estét Horváth Lili színésznő és Pallavicini Zita, az Andrássy család leszármazottjának beszélgetése teszi még különlegesebbé, feltárva számos izgalmas tényt és történelmi szálat.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában