Brutalitás

2024.07.05. 11:30

Bűnügy: ököllel verte fejbe és fojtogatta az orvost egy őrjöngő férfi Záhonyban

Záhonyban még ilyenre nem volt példa, a bántalmazó 24 órán belül bíróság előtt állt. Egy év szabadságvesztést kapott két évre felfüggesztve a bűncselekmény elkövetője.

Szon.hu

Bűnügy lett a rolleres balesetből

Fotó: Shutterstock

A Záhonyi Rendőrkapitányság zsarui olyan gyorsan zárták le a testi sértés aktáját, hogy az elkövető 24 órán belül bíróság előtt állt, és tudomásul is vette az ítéletet, így az jogerőre emelkedett. A világrekordra hajazó bűnügyi siker titka a példás együttműködésben keresendő. 

Ésikné Pócsik Melinda főhadnagy a bűnügy felderítésében részvevő
Ésikné Pócsik Melinda főhadnagy, aki részt vett a bűnügy felderítésében
Fotó: police.hu/Szabó Gabriella

A bűnügy részletei

Március 26-án este egy nő elesett elektromos rollerével Záhony belterületén, és mivel az állán megsérült, valamivel 22 óra előtt gyalog bement a rétközi város központi orvosi ügyeletére – olvasható a Zsaru magazinban.  

– Az orvos megállapította, hogy indokolt a beteg kórházi ellátása, ezért mentőt hívott hozzá, és megkérte, hogy amíg az esetkocsi megérkezik, foglaljon helyet a váróteremben. Eközben megérkezett a nő férje, akit telefonon értesített – vázolta az alaphelyzetet Ésikné Pócsik Melinda főhadnagy, a Záhonyi Rendőrkapitányság vizsgálati alosztály fővizsgálója. – Az ittasság jeleit mutató férfi értetlenkedve tette szóvá, hogy miért kell mentőre várni, miközben a feleségét ő is be tudná vinni a kórházba. Az orvos nem állt le vele vitázni, csak elismételte, hogy ilyen esetben neki mentőt kell hívnia, és bármelyik pillanatban megérkezhet az esetkocsi. Ez így is lett, viszont a beteg férje ezt az eljárási rendet továbbra is sérelmezte, és a rendelő parkolójában szóváltás alakult ki közte és az ügyelet orvosa között. A szitkozódó férj ököllel fejbe vágta a közfeladatot ellátó személyt, aki ettől megtántorodott, és el is esett. A támadó nem érte be ennyivel, rávetette magát az orvosra, és mindkét kezével szorongatni kezdte a nyakát. A hangzavarra kiment az ügyeletről az asszisztens, és leszedte a doktorról a támadót, aki elmenekült - részletezte a főhadnagy, és hozzátette: minderről rögtön értesítették a rendőrséget.

Sérülést okozott

Az orvos bal szemöldöke körül mély, repesztett seb keletkezett. – Az áldozat munkatársa és a mentősök is látták az orvos nyakán a markolásos sérülés nyomait, amiről pár perccel később a járőrök is meggyőződtek – folytatta a főhadnagy, aki a forró nyomos csoport vezetőjeként érkezett a helyszínre. – A támadó felesége még ott tartózkodott, és nagyon szégyellte magát férje viselkedése miatt. A mentősök természetesen bevitték a kórházba, ahol megfelelő ellátást kapott, addig az elkövetőt is elfogták és előállították. A 45 éves V. Tibor a lakhelyén tartózkodott, együttműködő volt, és kihallgatásán beismerő vallomást tett. Tettét megbánta, és tudomásul vette, hogy a bíró döntését őrizetben kell megvárnia, ezért átvittük a Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegyei Rendőr-főkapitányság fogdájába – részletezte Ésikné Pócsik Melinda.

Közös munka

A helyszínelés és a kihallgatás hajnalig tartott, de másnap délig minden összeállt. – Szinte egyszerre volt az asztalomon a szemlejegyzőkönyv és a rendőri jelentés, de a sértett ambuláns lapja is rendelkezésünkre állt, s a tanúvallomásokat is dokumentáltuk. Erről értesítettem az ügyészséget, és kisvártatva azt a visszajelzést kaptam, hogy 14 órára megjelenhetünk az elkövetővel a Kisvárdai Járásbíróságon – idézte fel Ésikné Pócsik Melinda. – Meglepődtünk, hogy 24 órán belül már az ítéletet is kihirdették, ami rögtön jogerőre is emelkedett. Nem emlékszem hasonlóra, és a bűnügyi osztályunkat vezető Koncz Sándor alezredes azt mondta, tudomása szerint Záhonyban ilyenre még nem volt példa, de talán máshol sem. Ezt nem tudom, azt viszont igen, hogy a gyors aktazárásnak a csapatmunka és a szolidaritás volt a záloga. Nyolcan dolgoztunk az ügyön, és mindannyian átéreztük, hogy az orvosi ügyeletek munkatársai is folyamatosan potenciális veszélynek vannak kitéve - mondta a főhadnagy, és hozzátette: V. Tibor egy év szabadságvesztést kapott két esztendőre felfüggesztve, az orvos repesztett sérülését össze kellett varrni.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában