Diplomácia

2024.07.01. 17:43

Dubaj Nyíregyházára érkezett

Tapasztalatszerző látogatáson járt az Egyesült Arab Emirátusok rendkívüli és meghatalmazott nagykövete.

Szon.hu

Saud Hamad Al-Shamsi remekül érezte magát

Forrás: Sipeki Péter

Új hónap, új hét, új remények: július 1-jén, hétfőn életében először Saud Hamad Al-Shamsi, az Egyesült Arab Emirátusok rendkívüli és meghatalmazott nagykövete toppant a városháza Bencs-termébe, ahol dr. Kovács Ferenc, Nyíregyháza polgármestere, valamint dr. Ulrich Attila és dr. Podlovics Roland alpolgármesterek fogadták.
Az arab ország hét emírségből áll. Az ország kőolaj- és földgázkészletei a legnagyobbak a világon, az iszlám a hivatalos vallás. Az Egyesült Arab Emírségek és Magyarország 1990 óta tartanak fenn diplomáciai kapcsolatot, az Emirátusok 2018-ban nyitotta meg a magyarországi nagykövetségét. Saud Hamad Al-Shamsi 2021 vége óta teljesít szolgálatot Budapesten. 
– Szeretnék megismerkedni minél több magyar várossal. Nyíregyházán is minél több tapasztalatot szeretnék szerezni. Hazánk nem csak az olaj miatt sikeres, a turizmus nagyon sok látogatót vonz hozzánk, tavaly 89 millióan jártak országunkban. Ez nem egy egyszeri alkalom, jó volna baráti viszonyt kialakítani Nyíregyházával, amely egy rendkívül dinamikusan fejlődő város – mondta Saud Hamad Al-Shamsi. – Kölcsönösen kinyitottuk a bizalom, a barátság kapuját. Minden hosszú út egy első lépéssel kezdődik, ezt ma megtettük. A következő találkozunkig konkrét javaslatokkal állunk elő, hasznos volt a nagykövet látogatása – tette hozzá dr. Kovács Ferenc. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában