Szúnyogirtás

2024.07.11. 16:00

Ismét gyérítik a szúnyogokat

Szon.hu

Gyérítik a szúnyogokat

Fotó: nyiregyhaza.hu

Újra földi szúnyoggyérítés lesz Nyíregyházán. Július 11-én, csütörtökön és július 12-én, pénteken a NYÍRVV Nonprofit Kft. megbízásából a Tréner Kft. földi úton, 2477 hektáron, szúnyog imágógyérítést (szúnyogirtást) végez Nyíregyháza közigazgatási területén. Ennek során a füstölést melegköd-képző berendezéssel végzik. A gyérítést naplemente előtt egy órával kezdik, amely előreláthatólag a késő esti, éjszakai órákig elhúzódik.
A védekezésre használt szúnyogirtó szer (Deltasect Plus 1,2 ULV) emberekre, melegvérűekre nem veszélyes, hatóanyaga rövid idő alatt lebomlik.
A Katasztrófavédelem és a Nemzeti Népegészségügyi Központ javaslata alapján földi szúnyogirtás esetén a szabadban tartott gyermekjátékokat, élelmiszereket, evőeszközöket, szabadban szárított ruhákat a kezelés előtt javasolt összegyűjteni vagy letakarni.
A kezelés idejére és az azt követő 1 órában javasolt az ablakokat zárva tartani és a külső levegőt bejuttató mesterséges szellőztető berendezéseket kikapcsolni.
A kezelt területen lévő zöldségeket, gyümölcsöket fogyasztás vagy feldolgozás előtt ajánlott megmosni. A szabadban, fedetlenül tárolt vízgyűjtő edényekben, a különböző tárgyakban megülő esővízben akár egy hét alatt is kifejlődhetnek a szúnyoglárvák. Ezért a szúnyogirtó kezelés kiegészítéseként ajánlott, hogy az ingatlantulajdonosok szüntessék meg, továbbá rendszeresen ürítsék vagy takarják le az épületek körüli kisebb, pangó vízgyülemeket.
 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában