Találkozó

2024.07.10. 14:30

Olaszország, Hongkong, Japán

A Cantemus Gyermekkórus tagjainak még nem kezdődött meg a nyári vakáció.

Szon.hu

Kórusturné: A környék szép tájaival is megismerkedhettek a nyíregyházi fiatalok

Fotó: Cantemus

 Az elmúlt napokban Észak-Olaszországban vendégszerepelt a Cantemus Gyermekkórus Szabó Dénes Kossuth-díjas karnagy vezetésével. Az ottani Coro Polifonico Trichiana elnevezésű együttes immár jó pár éve szervez olyan koncerteket, amelyekre nemzetközi hírnévre szert tett együtteseket hív meg, ezzel is lehetőséget teremtve a helyi közönségnek a kulturális kapcsolatteremtésre, beszélgetésre, találkozásra. 
A Coro Polifonico Trichiana régóta ápol szakmai és baráti kapcsolatokat a Nyíregyházi Cantemus Kórussal, s ennek az együttműködésnek köszönhető, hogy korábban a Cantemus Fiúkórust, az idén nyáron pedig a Cantemus Gyermekkart hívták meg. Az elmúlt szombaton az esti órákban a trichianai apátságban adott hangversenyt a nyíregyházi együttes. 
 

A Coro Polifonico Trichiana régóta ápol szakmai és baráti kapcsolatokat a Nyíregyházi Cantemus Kórussal Fotó: Cantemus


Magyarul énekelt a közönség 

Az élményekről a következőket írta többek között Kiss Bogi a kórusintézmény közösségi oldalán vasárnap: „Fárasztó napunk volt, de élményekkel teli! A szurdokban tett 2 órás túra csodálatos látványt nyújtott számunkra. A templom, amiben este felléptünk, telt házas volt. Összesen 4 kórus lépett fel. Nagyon kedves fogadtatásban részesültünk, még magyarul is énekeltek nekünk. A műsorunk mintegy fél órán keresztül tartott, de a lelkes közönség miatt több extra számot is előadtunk. Az előadás végén Dénes bácsi megtanította a nézőknek a »Jő már az este« című dalt, és együtt énekeltünk velük. Ezt követően a többi kórus tagjaival együtt pizzáztunk. Szép és tartalmas nap volt ez számunkra, amit soha nem fogunk elfelejteni.” 
Az élmények ezzel még nem értek véget, ugyanis a nyíregyházi diákok hétfőn megcsodálhatták Velence csodálatos épületeit, templomait, hídjait, gondoláit. 
Alig érkeznek haza Észak-Olaszországból a kórustagok, már a hétvégén útra kelnek, mert a Távol-Kelet vár a művészeti együttesre és a karnagyra: július 13-án először Hongkongba repülnek a fiatalok egy világfesztiválra, amelyen a legjobb énekkarok vesznek részt. Hongkongból Japánba utazik majd az énekkar, ahol több koncertet is adnak a fiatalok. A felkelő nap országában a házigazda az ottani Fény Kórus, illetve Mager Sachiko karnagy lesz, akit szintén szoros kapcsolatok fűznek a Nyíregyházi Cantemus Kórushoz. 
 

 

Nagy sikert aratott a gyermekkórus templomi koncertje
 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában