Korszerűsítés

2024.07.10. 16:45

Újabb lépés a takarékosság felé

Ingyenes programokkal korszerűsítheti ingatlanjait a lakosság.

Miklós István

Födémszigetelésre is pályázhat a lakosság

Fotó: kreativlakas.com

Ahogy arról korábban beszámoltunk, újabb településen indul el a CYEB energiakereskedő vállalat lakossági LED-csereprogramja. A nyírbogdányi önkormányzat és a vállalat jóvoltából elindított programra július 31-éig jelentkezhet a lakosság. A ledcsere.hu oldalon regisztrálva a rendszer az éves áramfogyasztás, illetve a háztartásban található izzók száma és használati ideje alapján számolja ki, hány korszerű fényforrásra jogosult a pályázó – tette közzé közösségi oldalán a település önkormányzata.

Szigetelik a födémeket

Arra is kitértek, a LED-fényforrások használata jelentős áram- és költség-megtakarítást eredményez. Az izzók cseréjén túl egy újabb program is elindul a településen, melynek keretében a regisztrálók lakásának padlásfödémét szigetelik le. Lisovszki Tamás, Nyírbogdány polgármestere közösségi oldalán arról számolt be, a P.A.R.P. Hungary Kft. szakemberei végzik majd el a munkát, s az energiahatékonyság érdekében 25 centiméter vastag ásványgyapot szigetelést kapnak a sikeresen pályázók ingatlanjai. További részletes a településen közösségi oldalán.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában