Szabolcsi Koncert Fúvószenekar

2019.07.03. 13:03

Latin est a Krúdy-teraszon

A szamba és a spanyol dallamok játsszák a főszerepet a péntek esti koncerten.

Pénteken ismét Sóstón zenélnek

Forrás: KM-archív, Sipeki Péter

Az újévi és a tavaszi koncert után az elmúlt években már nyári koncerttel is megörvendezteti a zeneszerető közönséget a Szabolcsi Koncert Fúvószenekar, amelynek július 5-ei programján mindhárom mazsorettcsoportjuk is szerepet kap – derült ki az eseményt beharangozó keddi sajtótájékoztatón.

Téli, tavaszi, nyári

– Nagy örömünkre szolgál, hogy a fúvószenekar partnerei lehetünk, és hogy koncertjeik beépültek a város kulturális programjai közé, sőt Nyíregyháza kulturális élete immár elképzelhetetlen nélkülük – mondta a tájékoztatón Jászai Menyhért, a megyeszékhely alpolgármestere.

– Immár harminchárom éves az újévi koncert, és tíz esztendeje a zenekar tagjai felvetették: mi lenne, ha minden tavasszal is adnánk egy hangversenyt Nyíregyházán? – mesélte a zenekar művészeti vezetője, Bakó Levente, hozzátéve: ő támogatta az ötletet, de volt egy kikötése: csak akkor bólint erre rá, ha a koncert legalább olyan színvonalas lesz, mint amilyenekkel január 1-jén lepik meg a közönséget immár több mint három évtizede.

– Szerencsére a minőséggel nincs baj, és a nézők is szeretik ezeket az eseményeket – a tavaszi Gershwin-esten például hétszázan voltak úgy, hogy aznap két másik koncert is volt a városban. Ez is bizonyítja, hogy az itt élők szeretik a kultúrát, és szívesen járnak zenei eseményekre. Igyekszem ezekre az alkalmakra helyi szólistákat meghívni, és Nyíregyháza bővelkedik kiváló zenészekben – a Gershwin-esten Pozor István játszotta zongorán a Kék rapszódiát, produkciója pedig a világ bármelyik koncerttermében megállta volna a helyét – mondta a Liszt-díjas trombitaművész, aki a pénteki esemény részleteiről is beszélt.

Szamba és spanyol tánc

– Ha nyár, akkor forró hangulat, latin ritmusok! Az ingyenes koncerten, amelynek a Krúdy-terasz ad otthont, a szamba és a spanyol táncok lesznek a főszereplők, játszunk majd egyvelegeket, és egy különlegességgel is szolgálunk: a Polip együttes billentyűse, Csernák Tibor énekelni fog: a Nélküled című dalt adja elő.

– A fél hétkor kezdődő eseményen mindhárom – Csillagok, Kék delfinek és Tűzmadarak – mazsorettcsoportunk fellép, a koreográfiák természetesen illeszkednek a latinos hangulathoz – mondta a sajtótájékoztatón Bakó Levente, akitől megtudtuk: júliusban Montenegróban lép fel a zenekar és a mazsorettcsoport, majd Olaszország felé veszik az irányt – az olasz fesztiválnak immár két évtizede visszatérő fellépői.

SZA

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában