Több nyelven énekelnek

2020.01.08. 12:19

Évindító jazzdallamok

Az Orpheum Madams adott koncertet múlt vasárnap a Vásárosnaményi Művelődési Központban.

dőutazásra hívták a közönséget

Forrás: Facebook / Konyha Miklós

Fotó: Konyha Mikls

A formáció énekesnőit, Dézsi Darinkát, Nyomtató Enikőt és Kosik Anitát a nyíregyházi Móricz Zsigmond Színház színésznőiként ismerheti a közönség. Az Orpheum Madams mindig élő zenekari kísérettel szólal meg, a hangszerek mögött Ignácz László, Karap Zoltán, Simon László és Papp Csaba gondoskodik a békebeli dallamokról.

Több nyelven énekelnek

– Nagyon szeretünk kommunikálni, illetve mindannyian szerettünk volna összehozni egy zenei formációt – nyilatkozta korábban lapunknak Nyomtató Enikő arról, honnan jött az Orpheum Madams megalapításának ötlete. – Így leültünk megbeszélni a részleteket, összeraktuk amink van, valójában „kirobbant” belőlünk ez az egész.

A zenekar tagjai nagy gondot fordítanak a színpadi megjelenésre is, korhű ­jelmezekben igazi idő­utazásra hívják a közönséget. Repertoárjukban felcsendülnek a húszas és harmincas évek jazzstandardjai, sanzonok, illetve bossa nova, ­gypsy swing slágerek és magyar filmzenék is. Az énekesnők négy nyelven – magyarul, olaszul, franciául és angolul – tolmácsolják a régi slá­gereket.

Az Orpheum Madams elő­adását már több alkalommal is élvezhette a közönség: többek között a nyár közepén megtöltötték jazzrajongókkal a Bencs-villát, augusztus 20-án az abádszalóki Tisza-tó Strandon és a Kompérfesztiválon léptek fel, Bodrogkeresztúron a Keresztúri esték színvonalát emelték, az adventi időszakban pedig Christmas Time címmel várták koncertre az érdeklődőket a MŰvész stúdióban.

KM

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában