színház

2020.02.05. 08:08

Egy elrontott, gyáva élet

A Valami csaj(ok) azt mutatja meg, hogyan nem szabad párkapcsolatban élni.

Egy középkorú férfi nősülni készül, s elhatározza, végigjárja az élete nagy szerelmeit. Valamennyiükkel hasonló szállodai szobában találkozik, más-más városokban (az első az első szerelem, a második az érzéki, a harmadik a különleges, a negyedik az igazi), de nem lel megnyugvást, a nők sokkal többet értek-érnek nála, egy elrontott, gyáva élettel kell szembenéznie a végén…

Négy különböző női karakter

Neil Labute 2005-ben írt Valami csajok című komédiáját még abban az évben bemutatták Londonban, 2013-ban pedig film készült belőle. Magyar nyelven játszották Marosvásárhelyen, Sepsiszentgyörgyön és Temesváron. Magyarországon a Rózsavölgyi Szalonban volt először látható.

Az előadás – amit a nyíregyházi Váci Mihály Kulturális Központ közönsége március 17-én 18 órától tekinthet meg – különlegessége, hogy a komédia négy különböző női karakterét ugyanaz a színésznő, Pokorny Lia játssza Őze Áron partnereként. A darabot Németh Kristóf rendezte.

„Minden szerep egy terápia számomra. Közben csodás dolgokkal szembesülök. (…) Ez a színdarab azt mutatja meg, hogyan nem szabad párkapcsolatban élni. A jó párkapcsolathoz elképesztő munka és figyelem kell, amivel sokat teszünk egymásért és ezen keresztül saját magunkért is.

Nem belevesznek, nem áldozatokká válnak, hanem önismerettel és munkával méltó társakká akarnak válni. Alanyi jogon nem jár semmi, csak a megdolgozott munkának van értelme” – mondta a színésznő egy, a színház.org-nak adott interjúban.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában