Nyíregyháza

2020.03.08. 10:00

Próbáljunk meg őszinték lenni!

Vecsei H. Miklós szerint ha körülvesz minket egy jó közösség, már nem vagyunk elveszve.

Forrás: Csáki Alexandra

Ahogy arról néhány napja már beszámoltunk, egy évvel ezelőtt alakult meg a nyíregyházi poketközösség. A zsebkönyves fiatalok birtokba vették a megyei könyvtár Kultúrkuckóját, ahol farsangi pizsa­mapartival, közös játékokkal, filmnézéssel és nagy beszélgetésekkel ünnepeltek. Néhány órára csatlakozott hozzájuk Tomasovszki Anita könyvtárigazgató és Vecsei H. Miklós színész, a „poket atyja”, aki hivatalosan is átadta a tavaly novemberben érkezett könyvautomatát.

A poketközösségben nem a poket, hanem a közösség a lényeg.

– Ma leginkább az a jellemző, hogy a fiatalok a legközelebbi nagyvárosba, onnan pedig a fővárosba költöznek, ahol aztán mindenki egyedül járja vagy inkább keresi a maga útját és helyét. Ez pedig nem feltétlenül jó, gondoljunk csak a nagyszüleinkre, akik kisközösségekben is boldogok voltak, ami a mi generációnknak már óriási kihívás – mondta Vecsei H. Miklós, megjegyezve: szerinte akkor érezheti jól magát az ember, ha megtalálja a saját célját, és ezzel párhuzamosan segíthet megvalósítani a közössége elképzeléseit.

A legaktívabb közösség

– Én azt vettem észre magamon, hogy folyton csak a telefonomat nyomkodtam, közben mind a saját, mind a közösség célját szem elől tévesztettem. A Poketnek az olvasás mellett az lenne a lényege, hogy rakjuk el a telót, próbáljunk meg kérdéseket feltenni magunknak és egymásnak, majd őszintén megválaszolni azokat.

– Egy csomó minden tök szuper volt az életemben, de már tudom, hogy kihagytam belőle az őszinteséget és a közösséget. Ha mondhatnék a fiataloknak valamit, akkor azt mondanám, hogy próbáljunk meg mindig őszinték lenni. Ez a világ legnehezebb dolga, de ha körülvesz néhány jó barát, akkor az ember nincs elveszve. Nekem valahol ezt jelenti a Poket – jegyezte meg Vecsei H. Miklós, aki még sokáig beszélgetett a fiatalokkal, vagy ahogy fogalmazott, a legaktívabb poketközösséggel.

CsA

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában