Koncertek

2020.04.27. 11:55

Otthonunkba hozzák a zenei élményeket is

Lehet, hogy pont a mi ablakunk alatt csendülnek fel a klasszikus zene dallamai az elkövetkező hetekben.

A Lituus Quintett kedden Mátészalkán ad szerenádot

Az aktuális járványhelyzet miatt március 11-étől a Filharmónia Magyarországnak is el kellett halasztania bizonytalan ideig koncertjeit, mégis megtalálta a lehetőséget, hogy közel hozza az élményt a klasszikus zene rajongóihoz: tizenegy megyében több mint 120 meglepetéskoncerttel ajándékozza meg a zeneszeretőket.

Minikoncertek

A Filharmónia Facebook-oldalán és honlapján mindennap új érdekességek várnak ránk, feledhetetlen koncertekről osztanak meg videókat és hangfelvételeket. Izgalmas pillanatokra emlékeznek a Filharmónia történetéből, továbbá hangszerbemutatóval, zenei ajánlóval, valamint kvízekkel szórakoztatják az érdeklődőket. Emellett a szerencséseknek az élő zene élményéből is jut egy morzsányi: a Térzene program részeként meglepetés-minikoncertekkel ajándékoznak meg minket a karanténidőszakban is, így ki sem kell mozdulnunk otthonról ahhoz, hogy élvezhessük a produkciókat – olvasható a Filharmónia Magyarország közleményében.

Frekventált köztereken csendülnek fel dallamok, az emberek az ablakokból, erkélyekről, lakásokból, balkonokról, házak kertjeiből lehetnek részesei a zenei élménynek. S hogy ez mennyire lehetséges, arról április 28-án, kedden este a mátészalkaiak is megbizonyosodhatnak: a Lituus Quintett 19 órától a Képes Géza Városi Könyvtár, 19.30-tól pedig a mozi előtt ad koncertet. Az öttagú rézfúvósegyüttes 2002 szeptemberében alakult a Debreceni Egyetem Konzervatóriumának akkori első évfolyamos hallgatóiból.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában