Virágok

2021.03.31. 08:52

Végigkíséri az egész életünket

A virág a mindennapjaink része, végigkísér bennünket a születéstől a halálig.

Kozma Mihályné

Most van a szülinapja

Forrás: KM-archív

Aki a virágot szereti, rossz ember nem lehet – tartja a mondás. Valóban, a virág hozzátartozik a mindennapi életünkhöz, végigkísér bennünket a születéstől a halálunkig. Ezt visszük a kismamának, ezt adjuk névnapra, születésnapra, nőnapra, anyák napjára és még sorolhatnám. Különös szerepe van a menyasszonyi csokornak, és virággal búcsúzunk halottainktól is. Az egyháznál is van „virágvasárnap”.

Most van a szülinapja
Fotó: KM-archív

Az egész család szereti

Sok esetben jelkép a szín, a fajta. Mást jelent az ibolya, a rózsa, a krizantém. Van, amelyik egészségünk megőrzését szolgálja, ilyen a bodza, a hársfa, és még sok más. A szobában tartottak teljesen hozzánk nőnek, védjük, babusgatjuk őket. Gyönyörködünk bennük, amikor kinyílnak, és sajnáljuk, ha elpusztulnak. Én is szívesen foglalkozom velük. Ezt teszik gyermekeim, unokáim is, sőt már Szofika, a dédunokám is segít a gondozásban – neki éppen most van a születésnapja. Kívánom neki az egész család nevében, hogy legyen nagyon boldog, és hogy még rengeteg virágot kapjon az életben!

- Kozma Mihályné -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában